"Yatırımlarımızı hızlandırarak devam edeceğiz"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, "Enflasyonda ve faiz oranlarında düşüşler başladı. Önümüzdeki yıldan itibaren yatırımlarımızı hızlandırarak devam edeceğiz." dedi.

Haberler 15.08.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beraberinde AK Parti Mersin milletvekilleri Hac Özkan, Zeynep Gül Ylmaz ve AK Parti Mersin l Bakan Cesim Ercik ile AK Parti Anamur lçe Bakanlnda düzenlenen bayramlama programlarna katlan Elvan, yapt konumada, ülke güvenlii için mücadele veren ve snrda nöbet tutan güvenlik güçlerinin bayramn kutlad.

Bayramlarn birlik, beraberlik ve kardelii pekitirdiini, Türkiyenin güçlü bir devlet olduunu ancak zor bir corafyada bulunduunu aktaran Elvan, Geçen yl ciddi bir döviz artyla saldrya uradk. Bununla birlikte enflasyonda bir art meydana geldi ve ekonomik anlamda bir durgunluk yaand. Biz güçlü bir devletiz, milletiz. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan önderliinde bu saldrlar karnda gerekli tedbirler alnd ve u anda çok iyi bir noktadayz. Daha da iyiye gidiyoruz. Enflasyonda ve faiz oranlarnda düüler balad. Önümüzdeki yldan itibaren yatrmlarmz hzlandrarak devam edeceiz. Baz yatrmlarmzda gecikmeler ve aksamalar oldu. Özellikle son bir ylda yaadmz skntlar nedeniyle bu aksamalar meydana geldi. Vatann, milletini, devletini ve bayran seven her kardeimiz elini tan altna koymaya hazrdr. Bu fedakarl yapmaya hazrdr. Bunun için bir kaygmz yok. diye konutu.

Milletin dediini yapan hükümet ve Cumhur ttifaknn çalmalarnn birilerini rahatsz ettiini vurgulayan Lütfi Elvan, NATOnun en büyük ordularndan bir tanesi Türkiye Cumhuriyetinin ordusudur. Terör örgütlerine ve terör koridorlarna kar her türlü mücadeleyi verdik, vermeye de devam edeceiz. Her gün üst düzeyli olmak üzere, çok sayda teröristi etkisiz hale getiriyoruz. Bu teröristlerin tamamn yok edinceye kadar bu mücadelemiz devam edecek. ifadesini kulland.

- Tüm projelerin takipçisiyiz

Anamur skelesindeki çalmalarn tamamlandn, oray güçlü bir liman konumuna getirdiklerini, Anamur için her türlü fedakarl yapmaya hazr olduklarn kaydeden Elvan, unlar söyledi:

skelenin açln ekim aynda gerçekletireceiz. 50 milyon liraya mal oldu. 350 metre uzunluunda 50 metre geniliinde devasa bir iskele yaptk. Turizm ve ihracat amacyla da kullanacaz. Hastaneyle ilgili bizden kaynaklanmayan bir gecikme oldu. Biz gerekli tavrmz koyduk ve bu sorunlar çözüldü. Ekim aynda hem limanmzn hem de hastanemizin açln yapm olacaz.

Son bir ylda yaanan skntlardan dolay kara yolu çalmalarnda da gecikme olduuna deinen Elvan, u bilgileri verdi:

Bu skntlara ramen Anamur-Silifke arasndaki tünel çalmalar hzl bir ekilde devam ediyor. Aa yukar 2-3 tünelimiz bitti. Bu tünellerimizin mekanik ve havalandrma ileri kald. Bunlar da hzl bir ekilde tamamlayp sizlerin hizmetine sunacaz. Anamur-Gazipaa arasndaki 9 kilometrelik bir bölüm var o bölümün de ihalesini yapp Gazipaayla balantmz süratle güçlendireceiz. Kolay bir yol ve mücadele deil ama biz bu çalmalar için mücadelemizi veriyoruz. Bu yöremizde ulam sorunlarn bir bütün olarak çözmeye çalacaz. Yine Anamur-Ermenek yolunda biraz gecikme oldu. çalmalar balad. Bir miktar ek ödenek göndererek oradaki çalmalar hzlandracaz. Orada güzergah deiikliimiz de var. Bu çalmayla daha rahat bir ekilde ulam salanacak.

Elvan ve beraberindekiler daha sonra Bozyaz ve Aydnck ilçelerinde de çeitli ziyaretlerde bulunmalarnn ardndan, düzenlenen bayramlama programna katld.

Ana Sayfaya Git