Yemin töreninden izlenimler

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulundaki yemin töreninde, Meclis en kalabalık günlerinden birini yaşadı.

Haberler 10.07.2018 - 12:21 Son Güncelleme : 10.07.2018 - 12:27

TBMM Genel Kurulunda izleyici locas, özel ziyaretçilerin alnd bölüm ile basn locasndaki yerler tamamen dolarken, baz davetliler ve basn mensuplarnn sralarn aralarnda oturduu gözlendi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ailesi de yemin törenini için locada yerlerini ald. Erdoann ei Emine Erdoan, olu Bilal Erdoan, gelini Reyyan Erdoan, kz Esra Albayrak, kz Sümeyye Erdoan Bayraktar, damad Selçuk Bayraktar ve dünürü Sadk Albayrak ile torunlar yemin törenini izledi.

Binali Yldrm ve bakanlar katld

Cumhurbakan Erdoann yemin törenine, TBMM Bakan aday, AK Parti zmir Milletvekili Binali Yldrm, bakanlar, AK Parti Grup Bakan Naci Bostanc ve grup bakanvekilleri ile milletvekilleri katld.

CHP Grup Bakanvekili Engin Altay ve Engin Özkoç ile bir grup CHP milletvekilinin hazr bulunduu yemin törenine, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu katlmad.

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, TBMM Genel Kurulu açlmadan ksa bir süre önce milletvekilleriyle salona girdi.

HDP E Genel bakanlar Pervin Buldan ile Sezai Temellinin katlmad yemin töreninde, HDP Grup bakanvekilleri Fatma Kurtulan ve Ayhan Bilgen ile baz HDP milletvekilleri hazr bulundu.

Y Parti Grup bakanvekilleri Lütfü Türkkan ve Yavuz Araliolu ile Y Parti milletvekilleri de yemin töreni için Genel Kurul salonunda yerlerini ald.

Protokol davetlileri

Erdoann yemin törenini Anayasa Mahkemesi Bakan Zühtü Arslan, Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlar, Yargtay Bakan smail Rütü Cirit, Saytay Bakan Seyit Ahmet Ba, Dantay Bakan Zerrin Güngör, Cumhurbakanl Genel Sekreteri Fahri Kasrga, Jandarma Genel Komutan Korgeneral Arif çetin, Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu, Milli Eitim Bakanl Müstear Yusuf Tekin, bakan yardmclar, DSP Genel Bakan Önder Aksakal, ATO Bakan Gürsel Baran, eski milletvekilleri, yabanc misyon temsilcileri de izledi.

Diyanet leri Bakan Ali Erba, YSK Bakan Sadi Güven, Kamu Badenetçisi eref Malkoç, TRT Genel Müdürü brahim Eren, YÖK Bakan Yekta Saraç, Türk Parlamenterler Birlii Genel Bakan Nevzat Pakdil, HAK Bakan Mahmut Arslan, TESK Bakan Bendevi Palandöken, iadam Ethem Sancak ve sanatç Mustafa Cecelinin de hazr bulunduu Genel Kurul Salonunda, eski TBMM bakanlar Bülent Arnç, Cemil çiçek, Köksal Toptan, Mehmet Ali ahin ve Yldrm Akbulut da yerlerini ald.

TBMM Genel Kurulu Salonuna girerek Bakanlar Kurulu srasnda yerini alan Binali Yldrm, AK Parti milletvekilleri ayakta alklayarak karlad.

MHP Grubuna ayrlan bölümde yer bulamayan baz MHP milletvekillerinin komisyon sralarna oturduu görüldü.

Erdoann ant içmesinin ardndan okunan stiklal Marn, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestras çald.

Erdoan, çocuklara oyuncak datt

Mecliste Geçici TBMM Bakanvekili Hakk Köylü tarafndan resmi törenle karlanan Erdoan, eref holünde çocuklara oyuncak datt.

stiklal Mar Genel Kurul Salonunda bulunanlarn yan sra kulislerde de yüksek sesle okundu.

Cumhurbakan Erdoann yemin metnini okumas, kulislerdeki ekranlardan da takip edildi. Erdoann ant içmesinin ardndan iktidar kulisinden youn alk sesi yükseldi.

çok sayda televizyon kanal, gün boyu Meclis Kampüsünden canl yayn yapt.

Ana Sayfaya Git