Yeni Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'nin adayı Tahir Doğaç oldu

Beşiktaş Belediye Meclisi, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yerine gelecek ismi belirlemek için toplandı. Yapılan oylamada CHP'nin adayı Meclis Birinci Başkanvekili Tahir Doğaç 22 oyla yeni başkan seçildi. Oylamada CHP'nin 3 fire vermesi dikkat çekti.

Haberler 12.01.2018 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beiktan CHPli Belediye Bakan Murat Hazinedar, 4 Ocak günü çileri Bakanl tarafndan görevinden uzaklatrlmt. lgili kanuna göre harekete geçen stanbul Valilii, Murat Hazinedardan boalan bakanlk makamna yeni bir ismin seçilmesi için izin vermiti.

Hazinedarn koltuu için Beikta Belediyesindeki seçim bugün yapld. Seçim öncesi CHPden 6 meclis üyesi aday aday oldu. Yaplan grup toplantsnda Genel Merkezin adaynn Beikta Belediyesi Meclisi Birinci Bakanvekili Tahir Doaç olduu belirtildi ve aday olarak Doaç gösterildi.

Szan bilgilere göre, aday belirlemede görevden alnan bakan Hazinedar ile Genel Merke kar karya geldi. CHP Genel Merkezinin aday Beikta Belediye Meclisi Birinci Bakanvekili Tahir Doaç, Hazinedarn aday ise iddiaya göre Rfat Örnekti. Ancak Hazinedara muhalif CHPli meclis üyeleri Affan Mahmut Keçeci, Eyüp Birgün, Bülent Tatar ve Merve Öztopalolu Küçükel de aday adaylaryd.Sandk kurularak adayn belirlenmesi istendi ama bu kabul görmedi. Sonunda grup karar alnd ve CHP Genel Merkezinin dedii oldu. Tahir Doaç, CHPnin aday oldu. AK Partinin aday smail Akyldz,yi Partinin aday Ediz Feyiz oldu.

Yaplan oylamada CHPnin aday Tahir Doaç 22 oyla bakanla seçildi. Akyldz, 2, Feyiz 1 oy ald. 3 oy da bo çkt,31 üyesi bulunan Beikta Belediyesinde CHPnin 27, AKPnin 2, Y Partinin bir üyesi bulunuyor. Bir üye de bamsz durumda.

BEKTA BELEDYES BAARILI BR BELEDYEDR

Seçimi kazandktan sonra kürsüye çkan Tahir Doaç, Beikta Belediyesi baarl bir belediyedir. Bu koullar altnda, bu artlar altnda elinden gelen her eyi yapmtr. Bundan sonra da yapacaktr. Bu siyasi uygulamann biran evvel sona erip, hukuki uygulamalar sonucunda Sayn Bakanmz ve dier iki meclis üyesi arkadamz aramzda görmek dileiyle, hepinize sayglar sunarm dedi.

TAHR DOAç EKONOMST

Tahir Doaç, Cumhuriyet Halk Partisi tarafndan aday gösterilmeden önce Beikta Belediyesi 1. Bakan Vekili görevini üstlenmekteydi. Ekonomist olan Tahir Doaç, ayn zamanda Beikta Belediyesine ait olan BELTA letmecilikin yönetim kurulu üyesidir

Ana Sayfaya Git