"Yeni hedef AK Parti'de siyaset yapan Kürtler"

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu: "Bugünkü saldırılar politik tercihlerime yönelmiştir. Politik tercihlerimi 9-10 yıldır AK Parti'den yana yapmamış olsaydım, böyle şeyler gündeme gelmeyecek ve yaşanmayacaktı"

Haberler 07.04.2016 - 11:34 Son Güncelleme : 07.04.2016 - 11:34

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, kendisine saldırıların siyasi duruşuna yöneldiğini belirterek, Politik tercihlerimi 9-10 yıldır AK Partiden yana yapmamış olsaydım, böyle şeyler gündeme gelmeyecek ve yaşanmayacaktı. dedi.

Miroğlu, Ankara adliyesinde devam eden yazar Musa Anter cinayeti davasında tanık olarak dinlenilen eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymürün sözlerinin çarpıtılarak, kendisine yönelik bir karalama kampanyasının başlatıldığını söyledi.

Bugünkü saldırıların politik tercihlerine yönelik olduğunu belirten Miroğlu, Politik tercihlerimi 9-10 yıldır AK Partiden yana yapmamış olsaydım, böyle şeyler gündeme gelmeyecek ve yaşanmayacaktı. Bu saldırıları sadece PKK çevreleri yapmıyor. Aynı anda düğmeye basılmış gibi PKK-Paralel ve ulusalcı medya itibarsızlaştırma ve kişilik katline başladı. Eymürün sözlerini çarpıtarak, bir kampanya başlattılar. Bu kampanyada PKK-Paralel ve ulusal medya birlikte yer aldı. Bunların derdi Musa Anter cinayetinin aydınlanması değildir. Dert, AK Partinin Kürt ayağına kurşun sıkmaktır. Eğer bugün HDP ve DBPde olsaydım, adım bu haliyle gündeme gelmez, getirilmezdi. diye konuştu.

PKK, KÜRTLERİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA çALIŞIYOR

Yeni ittifakın gazeteciliği bir tarafa bırakıp örgüt militanları gibi hareket ettiğine ve AK Partide siyaset yapan Kürtleri hedef aldığını ifade eden Miroğlu, şunları kaydetti:

Önce Galip Ensarioğluna saldırdılar. Ensarioğlunun Özel Harp elemanı olduğu iddia ettiler. Muhsin Kızılkayanın Yahudi olduğunu lanse etmeye çalıştılar. Herkesi bir şekilde etiketlemek istiyorlar. PKKnın yöneticilerinden biri olan Mustafa Karasu, Diyarbakır Cezaevinde kalmış biri olarak benim bu mesele ile ilgilenmemden rahatsız oldu. PKK, Kürtlerin nazarında itibarlı olan herkese saldırıyor.

Miroğlu, Musa Anter cinayetinin doğru bir istikamette ilerlediğini, olayda etkin olan kişinin PKKnın Merkez Konseyi üyesi olduğunun çok kişi tarafından dillendirildiğini söyledi.

Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırımın MİT tarafından alınan ifadesiyle pek çok kişinin itibarsızlaştırılmak istendiğini ancak cinayetle doğrudan ilişkisi olduğu çokça dile getirilen PKKlının kim olduğunun gizlenmesinin çok ciddi soru işaretleri oluşturduğunu vurgulayan Miroğlu, Musa Anterin Nusaybinin Akarsu köyünden İstanbula göçmesinin temelinde tehdit var. Aslında Musa Anter cinayetinde bütün izler, JİTEM ve PKKya çıkıyor. Musa Anter, Diyarbakıra gitmek için iki davetiye alıyor. Birisi festivale katılım diğeri ise bir emirdir. Musa Anter, İstanbulda kuşatılmış ve bitirilmişti. ifadelerini kullandı.

Bir kişilik katline tabi tutmak istiyorlar beni diyen Miroğlu, konuyu yıllardır gündeme taşıdığını, bugün kendisine saldıran bazı kişilerin aslında Anterin öldürülmesinde sorumlu sayılabilecek kişiler olabileceğini söyledi.

AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Gündem gazetesinin o günkü yöneticileri sorumludurlar. Onlar, Musa Anterin öldürülebileceğini itiraf etmişlerdir. Özellikle Hasan Bildirici, Biz Musa Antere söyledik ama sözümüzü dinletemedik diyor. Ben de Madem ki Musa Anterin başına bir şey geleceğini biliyordunuz. Olmaması için ne gibi önlemlerin alınmasını sağladınız diye soruyorum. Aslında bu soruşturma derinleşirse o zamanki gazete yönetiminin de bir biçimde olaydan haberdar oldukları gerekçesiyle ifadeleri alınmalıdır. Kimse topluma hikaye anlatmasın. Namuslu ve onurluysalar, cinayetin çözülmesi için doğruları anlatsınlar.

ANTER CİNAYETİ: JİTEM-PKK İŞ BİRLİĞİYLE İŞLENDİ

Musa Anterin, JİTEMe PKK tarafından servis edildiğini ve infazın iş birliği sonucu gerçekleştiğini iddia eden Miroğlu, PKK bataklığa sürüklendiği bir dönemde benim üzerimden Kürtlere yönelik saldırı başlatıyor. dedi.

Vücuduna isabet eden 5 kurşunla ve sıfır nabızla hastaneye kaldırılıp kurtarıldığını şimdi ise ajan olarak suçlanmasının acı verici olduğunu söyleyen Miroğlu, şöyle devam etti:

Musa Anterin Nusaybini terk etmesinin sebebi, devletin ona yönelen tehdidi değil. Gerçek sebebi, PKKnın onu bütün Mardinde ajan olarak ilan ettiği bir bildiriyi yaymasıdır. PKK önce ajan ilan ediyor sonra kendisinden 3,5 milyon para istiyor. Bunlar sır değil. Yeşili sorgulayan MİT görevlisi, Musa Anter cinayetinde kullandığını söylenen PKK/MK üyesinin kim olduğunu sorması gerekirdi. PKK, Musa Anteri ajan ilan etti, kuşattı sonra da JİTEMle iş birliği yaparak infaz etti. Yani JİTEM ve PKK iş birliği yaptı ve bu cinayeti işledi.

MAHKEMEYE YENİ BELGE VE BİLGİLER SUNACAĞIM

PKKnın Anteri ajan ilan ettiği bildirinin bütün Mardin halkı tarafından bilindiğini ifade eden Miroğlu, 25 Nisandaki duruşmada yeni belge ve bilgiler açıklayacağını belirtti.

Musa Anterin tehdit edildiği mektupların evlatlarında olduğunu ifade eden Miroğlu, ayrıca eski bir terörle mücadele şubesi polisinin Musa Anterin PKK tarafından öldürüldüğünü ve günü geldiğinde bunun da açıklanacağını kendisine söylediğini aktardı.

Bu PKKlının hala örgütün içinde ve üst düzeyde olduğunun ifade edildiğini belirten Miroğlu, Umarım bana söylediklerini mahkemede de söyleyerek kayıtlara geçirir. Ama ben 25 Nisandaki duruşmada pek çok şeyin kayıtlara geçirilmesini sağlayacağım. şeklinde konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır