Yeni kabinede kimler olacak?

Seçim sonrası yeni sistemin ilk kabinesi merakla bekleniyor. Ankara kulisleri de yeni kabinede kimler olacak? sorusuna kilitlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinedeki yeni bakanların listesini pazartesi açıklayacak. Son gelen bilgiye göre kabinede sürpriz isimlerde olacak. Erdoğan'a en yakın isimlerden 'Mustafa Varank da yeni kabine de olacak' iddiası güçlendi.

Haberler 07.07.2018 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Haziran seçim sonuçlarnn ardndan imdi de gözler yeni kabineye çevrildi. 9 Temmuz Pazartesi günü açklanacak olan yeni kabinede sürpriz isimler bekleniyor. Bu kabineye dardan iadam ve CEOlar ile büroklarda da dahil olabilir. Peki yeni kabinede kendine yer bulacak yeni bakanlar kimler olacak? te bu konuda dikkat çeken kulis. Gazeteci Hakan çelikin aktardklar:

BNAL YILDIRIMIN ANSI çOK YÜKSEK

Son Babakan Binali Yldrmn TBMM Bakan seçilme ihtimali yüksek. Bu durumda örnein Bekir Bozda Cumhurbakanl yardmcs ya da AK Parti TBMM Grup Bakan olabilir.

D politikann çok skntl gündeminde önemli rol alan ve ciddi bir mücadelenin içinde birçok dosyaya hakim olan Mevlüt çavuolu bu dönem de bakan olarak görevlendirilebilir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak döneminde çok hayati atlmlar gerçekletirildi. Albayrak bu konularda ciddi, bilgi ve deneyim sahibi olmas nedeniyle bakanlar arasnda yer alabilir. OHALn kaldrlmasndan sonra da güvenlik konusunun birinci öncelik olaca düünülecek olursa çileri Bakan Süleyman Soyluyu da ayn görevde görebiliriz. Milletvekili aday olmayan bakanlardan Ömer çelik, Faruk Özlü ve Naci Abal da bakanlar arasnda yer alabilir.

YEN SMLER

Cumhurbakanl ekibinden bu dönemde ad bakanlk için geçenler var. Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln ve Mustafa Varank yine etkili bir görevde görebiliriz. brahim Kaln uluslararas ilikileri yakndan izleyen, bilgi birikimi ve deneyimiyle Erdoann dikkate ald bir profil. Kaln Cumhurbakannn dünya liderleriyle yapt görümelerde de bulundu. Varank da Erdoann temas ve seyahatlerinin büyük bölümünde yer alan, çok etkili bir danman.

BÜROKRAT BAKANLAR KMLER OLACAK?

Erdoan alanlarnda baarl isimler ve uzmanlara da ans vermek istiyor. Babakanlk Müstearl görevinde birçok önemli projeyi hayata geçiren Fuat Oktay ve Savunma Sanayii Müstearlnda (SSM) stratejik alanlarda hzl sonuçlar elde edilmesini salayan Müstear Prof. Dr. smail Demiri bu dönem kabinede görebiliriz. TAI Genel Müdürü olan Doç. Dr. Temel Kotilin ad da konuuluyor. Milli Eitim Bakanl Müstear Yusuf Tekin konularna hakimiyeti nedeniyle bu kez bakan koltuuna oturabilir. dünyasndan, DEK Bakan Nail Olpak ile Türkiye hracatçlar Meclisi (TM) Bakanl yapan Mehmet Büyükekinin ad skça geçiyor.

Ana Sayfaya Git