"Yeni Lawrencelar Bu Defa Başarılı Olamayacaklardır"

Erdoğan: Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi bağımsızlık girişimiyle adeta kendini ateşin ortasına atmış bulunuyor

Haberler 29.09.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Kuzey Iraktaki referanduma ilikin, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi anlamsz bir ekilde balatt bamszlk giriimiyle adeta kendini atein ortasna atm bulunuyor. Otur oturduun yerde. Para pul petrolün var. Rahat dur. Bamsz devlet olacakm. Tüm ikazlarmza ramen srarla giriilen bu macerann hüsranla sonuçlanmas kaçnlmazdr. Kuzey Iraktaki mesele u veya bu kimsenin devlet kurma hakk ile ilgili deildir. Suriyede yaklan atein nasl ülkemize sçramasna izin vermediysek, Irakta teebbüs edilen bu fitneyi de inallah durduracaz. Yeni Lawrencelar bu defa baarl olamayacaklardr, bunu bilmenizi istiyorum. Bölgemizde yaklan her ate gibi inallah bu da bizi teet geçer ama birilerinin cann fena halde yakar dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Betepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Polis Akademisi Mezuniyet Töreninde konutu.

ARTIK KOMSER YARDIMCISI ALIMI SADECE TEKLATIN KEND çNDEN YAPILACAKTIR

Polis tekilatndaki deiikliklere ilikin Erdoan, Polis Akademisini yeniden yaplandrdk. FETÖnün propagandasna kanarak terör ile mücadele için yaplan tasfiyelerin kurumlarmz özellikle de emniyetimizi zaafa düüreceini zannedenlere en güzel cevab sizler veriyorsunuz. Bugün mezun olanlarla birlikte 17-25 Aralk sonras göreve balayan komiser yardmcs says 7 bin 347yi buldu. Eskiden ylda 500 mezun verebilen akademimiz üstün bir gayretle sadece bu yl bin 859 mezun vermitir. Mevcut eksii tamamlayana kadar bu sistemle, yani sivilden örenci alarak komiser yardmcs yetitirme programn sürdüreceiz. nallah 2020 ylndan itibaren bu ihtiyaç ortadan kalkacak. Bu tarihten sonra artk komiser yardmcs alm sadece tekilatn kendi içinden yaplacaktr. Sistemle birlikte meslekte yükselme yolu tüm polislere açk olacak ekilde iletme imkan elde edeceimize inanyorum açklamasnda bulundu.

MEDYA, ÜNVERSTE, DÜNYASI, TOPLUM ÜZERNDE YERL VE MLL ANLAYII YERLETRMELYZ

Erdoan, Medya, üniversite, i dünyas gibi toplum üzerinde yüksek etkisi olan yerlerde, yerli ve milli anlay çok güçlü bir ekilde yerletirmeliyiz. Hangi görünüm, hangi iddia, hangi kisve altnda olursa olsun kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir anlayn buralarda hakim olmasna izin vermemeliyiz. Bu bizim olmazsa olmazmz olmaldr. Meruiyetinin kayna millet ve hukuk olmayan adaletten, ahlaktan, vicdandan, deerlerine saygdan, hogörüden nasibini almam hiçbir kii ve grubun fikir ve eylemleri ile ortak geleceimize hizmet etmesi mümkün deildir ifadelerini kulland.

BNN ÜZERNDE EHT VERDK. 10 BNE YAKIN TERÖRST ETKSZ HALE GETRDK

Terör ile mücadeleye deinen Erdoan, PKK ile mücadelede sadece 2015 Temmuzundan bu yana binin üzerinde ehit verdik. Buna karlk da 10 bine yakn teröristi etkisiz hale getirdik. Dikkat edin, ölen de, yklan da kaçp göçen de hepsi bizden gidiyor. Ayn ekilde FETÖ ile mücadelede kamudan ihraçlar ile tutuklamalar, kaçp gidenler ile 100 bini akn bir insan kaybmz var. Bunlarn hepsi de milletimizin kendi ekmeinden ksarak arttrd kaynaklar ile büyütülmü, eitilmi her alanda belirli konumlara gelmi insanlardr. Tüm terör örgütlerinin üstesinden geliyoruz, geleceiz. Kimsenin üphesi olmasn kararllmz var bu ii halledeceiz. diye konutu.

AçIKçA KAZ EDYORUM DEVLETN çNDE HçBR KNN PARALEL BR YAPILANMAYA GTMESNE ZN VEREMEYZ

Erdoan, Açkça ikaz ediyorum devletin içinde hiçbir kiinin paralel bir yapya, yaplanmaya gitmesine izin veremeyiz. Gittiiniz yerlerde bunlar aramanz bulmanz çkartmanz gerekiyor. Eer bu millet bu ülke artk kendisi insansz silahl silahsz hava araçlarn üretir hale geldiyse bize o zulmetmek isteyenler bizi imdi ev sahibi güç sahibi yaptlar. Daha iyisi olacak açklamasnda bulundu.

SURYE VE IRAKTA YAANAN HADSELER HESAPLARI TÜRKYEDEN BAIMSIZ OLARAK GÖRMÜYORUZ

Kuzey Iraktaki referanduma ilikin Erdoan, u ifadeleri kulland: Ülkemiz üzerinde yaplan hesaplar boza boza bugünlere geldik. u anda Güneydou Dou buralarda polisimizle jandarmamz askerimizle verilen mücadeleyle bire on netice alr noktaya geldik. Bu uluslararas terörle mücadelede konulan çtann üstüdür. Yeter olan sfrlamaktr. Suriye ve Irakta yaanan hadiseleri, bu ülkeler üzerinde yaplan hesaplar Türkiyeden bamsz olarak görmüyoruz.

KUZEY IRAK BÖLGESEL YÖNETM BAIMSIZLIK GRMYLE ADETA KENDN ATEN ORTASINA ATMI BULUNUYOR

Eer Türkiye konusundaki niyetler gerçeklemi olsayd, zaten u anda Suriye ve Irak bata olmak üzere tüm bölgemizde baka eyler konuuluyor olurdu. Bizim bozduumuz oyunlar sebebiyle sürekli yeni senaryolar üretiliyor ve tedavüle sokuluyor. Kuzey Irakta ortaya çkan son durum üzüntü verici olmak ile birlikte üstesinden gelemeyeceimiz bir mesele deildir. Birlikte hareket etmemiz halinde çok daha güzel neticeler elde edebileceimiz Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi anlamsz bir ekilde balatt bamszlk giriimiyle adeta kendini atein ortasna atm bulunuyor. Kim senin bamszln kabul ediyor? Kosova u ana kadar daha 114 ülke bamszln kabul ediyor? Otur oturduun yerde. Para pul, petrolün var. Rahat dur. Bamsz devlet olacakm. 350 kilometre snrn var bizimle bunu konutun mu? ranla konutun mu? Yok. te devlet yönetmek öyle bir airetin reisi olarak ii çözmek ile bu i olmuyor. Herhlde kendisine bu noktada çok ciddi tevikler oldu bu oyuna gelerek böyle bir adm atm bulunuyor. Maallah yüzde 92 falan da kabul görmü. Yüzde 72 katlm varm. Biz bunlar çok gördük. Tüm ikazlarmza ramen srarla giriilen bu macerann hüsranla sonuçlanmas kaçnlmazdr. Kuzey Iraktaki mesele u veya bu kimsenin devlet kurma hakk ile ilgili deildir. Buradaki asl konu bölgedeki halklarn kardeliini ortadan kaldrarak ard arkas gelemez çatmalarn önünü açmak isteyenlere payande olunmasdr.

YEN LAWRENCELAR BU DEFA BAARILI OLAMAYACAKLARDIR

Suriyede yaklan atein nasl ülkemize sçramasna izin vermediysek, Irakta teebbüs edilen bu fitneyi de inallah durduracaz. Yeni Lawrencelar bu defa baarl olamayacaklardr, bunu bilmenizi istiyorum. Bölgemizde yaklan her ate gibi inallah bu da bizi teet geçer ama birilerinin cann fena halde yakar. Bugün srf kendi çkarlar için kullanacak araç arayanlara gönüllü asker yazlanlar, yarn her ey normale döndüünde, kap komularnn, kardelerinin, kaderdalarnn yüzüne bakamayacaklardr. Atlan bu adm, dün bölgedeki kötülüklerin sembolü haline gelmi olanlara dahi rahmet okutacak vahamette gelimelerin önünü açma faaliyetlerinin potansiyelini tamaktadr.

Ana Sayfaya Git