Yeni Meclis binası için yer aranıyor

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın milletvekillerine gönderdiği mektupta Meclis binasının yetersiz kaldığını belirterek yeni bina temennisinde bulunması yeni bir tartışmayı başlattı. Bazı bürokratlar olası bir talep üzerine yer bakmaya başladı. Bazı bürokratlar da 450 dönümlük mevcut kampusun yeteceğini savundu.

Haberler 02.07.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Bakan smail Kahramann milletvekillerine gönderdii mektupta, yeni bir Meclis binas yaplmas gerektii yolundaki ifadeleri, bürokratlar harekete geçirdi. Mecliste yeni bina tartmalar, Anayasa deiikliiyle milletvekili saysnn 600e çkartlmas ve bakanlarn da milletvekilleri arasndan seçilmeyecei yeni bir sistemin kabul edilmesiyle alevlendi.

Mecliste halen 472 milletvekili için oda bulunuyor. Bakan olan veya gruplarda ya da TBMM yönetiminde görev yapan milletvekilleri için ayr oda bulunmuyor. Milletvekili saysnn 550den 600e çkmasyla 100 odaya daha ihtiyaç olacak. Bina ihtiyacnn karlanmas için, 15 Temmuz sonras yklan eski Halkla likiler Binasnn yerine yeni bir bina yaplmas planlanyordu.

MDDEN YEN YER ARAYII BALADI

Yeni binann temelinin atlmas beklenirken, TBMM Bakan smail Kahramann milletvekillerine gönderdii mektupta Meclis binasnn artk yetersiz kaldn belirterek yeni bir bina temennisinde bulunmas, yeni bir tartma balatt. naat ilerini yürüten bürokratlar olas bir talep durumunda hazrlkl olmak için imdiden yeni kampus arayna balad.

Ana Sayfaya Git