Yeni parti için tarih verdi

Ahmet Davutoğlu'nun ardından partisinden istifa eden AK Parti 26. Dönem Konya Milletvekili Ömer Ünal, “Yeni partinin Kasım ayı içinde ilan edileceğini söyleyebiliriz” dedi.

Haberler 19.09.2019 - 12:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski Babakan Ahmet Davutolunun ardndan partisinden istifa eden AK Parti 26. Dönem Konya Milletvekili Ömer Ünal, yeni parti hakknda açklamalarda bulundu. Yerel bir gazeteye açklama yapan Ünal, yeni partinin Kasm aynda açklanacan söyledi.

Eski AKPli Ömer Ünal, Konya bata olmak üzere, Türkiyenin çou ehrinden Sizinle birlikte yol yürümek istiyoruz diyerek, arayanlar oluyor. aibesiz ve ideolojik ayrm yapmadan herkes ile yol yürümeye varz. Ayrca biz seferden sorumluyuz. Zafer ise Allahn takdiridir. Yeni partinin Kasm ay içinde ilan edileceini söyleyebiliriz diye konutu.

AKP VE PERNçEK AYNI KULVARDA

Ak Partiden istifa etmesinin gerekçelerini de açklayan Ünal, unlar kaydetti: AK Partinin MHP ile yaknlamas ciddi yanllard. Söylemlerde yanllklar oldu. Koalisyon dönemi bitecek denildi. Koalisyonlarn ad deiti ismi ittifak oldu. Birbirine demediini brakmayan iki parti, bir araya geldi. Bugün AK Partinin Dou Perinçek ile birlikte yol yürümesini bana birinin izah etmesi gerekir. Nasl olur da AK Parti ile Perinçek ayn kulvarda yol yürür? Bizi hangi deer Dou Perinçek ile ayn çizgide buluturdu? AK Partiden istifa etmemin önemli bir sebebidir bu yaknlama. Bugünkü ttifak Yasas, Türkiyenin geleceine ambargo koyacak. Bunu önümüzdeki süreçte tüm siyasi partiler enine boyuna düünecek.

ERKEN SEçM BEKLENTS

2020 ylnn Kasm aynda erken seçim beklediklerini sözlerine ekleyen Ünal, 2020 ylnn Haziran ayndan önce seçim olmaz. çünkü vekillerin 2020 ylnn Haziran aynda yalar tutmasa da milletvekili statüsünden emekli olmalar için günleri dolmu oluyor. Ama 2020 ylnn Kasm aynda bir erken seçim gözüküyor ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git