'Yeni partilerin ölü doğmaktan başka şansı yok'

MHP Lideri Devlet Bahçeli, yeni parti kurma arayışlarını 'ölü doğum' olarak niteledi. Bahçeli güvenli bölge çalışmaları için "Türkiye'nin sabrını test etmeyin" dedi.

Haberler 12.09.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Bakan Devlet Bahçeli, yeni parti iddialar hakknda konutu. Bahçeli Siyasette yeni aray ve partileme çabalarnn ölü domaktan baka ans olmayacaktr ifadesini kulland.

MHP MDK-MYK toplantsnn ardndan yazl açklama yapan Bahçeli, HDP önünde oturma eylemi yapan annelerle ilgili MHP ile AK Parti arasna çomak sokmaya heves eden marazi siyasetçilerin, terör sevici ve sicili lekeli ahsiyetlerin kumpaslar tutmayacak. Kandile terörist sevk zincirinin bir halkas olan terör kuryesi HDPden analk uurunun hesap sormas önemli bir gelimedir. Analarn yürek szsyla ehit cenazelerinden yükselen hçkrklarn birbirine karmasna ilgisiz ve duyarsz kalan CHPsinden Pine, sanatçsndan sözde aydnna kadar herkes dökülen kanlardan birinci derecede sorumludur dedi.

MHP BOYUN EMEMTR

Bahçelinin yazl açklamasndan satr balar öyle:

Milliyetçi Hareket Partisi yarm asrlk onurlu millet hizmetini her türlü engellemeye ve fitne-fesat tuzaklarna ramen azimle, aklla, inançla, heyecanla sürdürmektedir. Demokrasiye ve hukukun üstünlüüne yönelik ballmz milli iradeye duyduumuz sadakatle temellenip derinleirken, Türkiyenin tarihsel hak ve çkarlarn muhafaza kararllmzda da hiçbir acziyet ve zafiyet söz konusu olmam, olmayacaktr. Milliyetçi Hareket Partisi bugüne kadar hiçbir darbeyi, gayri meru kalkmay, cunta yönetimini, ara dönemi, demokrasi d aray ve dayatmalar kabul etmemi, boyun ememitir.

12 EYLÜLDE MLL RADEYE ZNCR VURULDU: Darbeler Türkiyeyi devaml geriye götürmü, siyasi ve toplumsal dengeleri tepeden trnaa bozmu, pek çok sosyal ve ekonomik maliyete neden olmutur. 12 Eylül darbesi, 28 ubat post modern müdahalesi, 27 Nisan e-muhtras ve 15 Temmuz FETÖ darbe giriimi devlet ve millet hayatyla birlikte gelecek muhayyilemize, gelecekteki müstesna mevkiimize tamiri zaman ve emek isteyen zararlar vermitir. Bilhassa 12 Eylül karanlnn tetikçileri ve tertipçileri ülkemizi kahredici ve korkunç olaylara mahkm etmekle kalmamlar, emperyalizme ve küresel sömürü çarkn mimarlarna taeronluk ve hizmetkrlk yapmlardr. 12 Eylül 1980de demokrasi ve milli iradeye zincir vurulmu, masumlar ve mücadelesi haktan, halktan ve hakikatten yana olan Milliyetçi-Ülkücü Hareketin iman erleri utanç verici muamele ve maduriyetlere maruz kalmlardr.

Üzerinden 39 uzun yl geçmesine ramen 12 Eylül zilleti milli hafzalara kaznm yaanan aclar, ehadetler, ikenceler, zulümler asla unutulmamtr. 12 Eylül darbesi ile 15 Temmuz darbe ve igal teebbüsü ayn muhasm ve müstevli çevrelerin farkl zaman dilimlerindeki saldrsdr. Milliyetçi Hareket Partisi darbeleri ve darbecileri açktan lanetlemektedir. Hiçbir zulüm yapan abat etmeyecek, mutlaka ters tepecektir. irret emel sahipleri elbette dün olduu gibi yine hüsran yaayacaklardr. Tarihin, talihin ve hayatn amaz gerçei bu olacaktr.

ANALIK UURUNUN HESAP SORMASI ÖNEMLDR: Türk milleti tehditlere kar uyank ve dikkatlidir. Milli beka üzerinde oyun kuranlarn, cinayet ve ihanet nöbetine girenlerin hevesleri kursaklarnda kalacak, yaptklarnn hesab birer birer sorulacaktr. Türkiyenin varolu kararll üzerinde kumar oynayanlar bunun bedelini er ya da geç ödeyeceklerdir. Milli birlik ve dayanma ruhu her türlü sorun ve skntnn üstesinden gelecektir.

Terörle mücadelede milli yürekler baarya kilitlenmitir. Hainlerin beli çok ükür krlmaktadr. Bu kapsamda Diyarbakr HDP l Bakanl önünde 9 gündür oturma eylemi yapan analarn çlklar her yerden duyuluyorsa, daa kaçrlan evlatlarn alçak insan tacirlerinden istiyorlarsa bunun yegne nedeni yüksek mücadelenin sonucunda cesaret kazanmalardr. Kandile terörist sevk zincirinin bir halkas olan terör kuryesi HDPden analk uurunun hesap sormas önemli bir gelimedir. Analarn feryadnn çözüm yeri olarak devleti iaret edenler HDPyi arkalayan, PKKyla ayn çizgiye düen zillet ve rezalet figüranlardr.

DÖKÜLEN KANLARDAN HERKES SORUMLUDUR: Kayyum kararna kar çkmay demokrasiyle maskeleyenlerin iplii pazara çkm, kirli hedefleri deifre edilmitir. Bilinmelidir ki, demokrasi terörün saklanaca klf olamayacaktr. Buna hiçbir vicdan sahibi insanmz rza göstermeyecek, onay vermeyecektir. CHPnin, bölücülüün ve ykm faillerinin sofrasna oturup zehir ana kak sallamas, HDPye siyasi borcunu taksit taksit ödeme gayesi utançla bezenmi alçalma halidir. Analarn yürek szsyla ehit cenazelerinden yükselen hçkrklarn birbirine karmasna ilgisiz ve duyarsz kalan CHPsinden Pine, sanatçsndan sözde aydnna kadar herkes dökülen kanlardan birinci derecede sorumludur.

GÜVENL BÖLGE ORTAK DEVRYE ÖTESNE GEçEMED: Terörle mücadele sonuca ulatkça, hyanete pençe vurulup köküne kran girdikçe HDPnin ve PKKnn kaçacak ve saklanacak yeri olamayacak, ibirlikçi ve siyasi hayranlarnn da foyas ortaya çkacaktr. Sözde Büyük Kürdistan ihaneti bizzat Kürt kökenli kardelerimin muazzam tepki, üstün dirayetiyle gömülecektir. Hiçbir Kürt kökenli kardeim vahi emperyalizmin kurun askerliine, insan ve kan tacirlerinin piyonluuna tamam demeyecek, tamah etmeyecektir. Siyasi parti görünümü altnda kanl ve karanlk iliki alarna sahip olan HDPyle ilgili kalc hükmü büyük Türk milleti günü geldiinde verecek, bu terör aparatn kukusuz tasfiye edecektir. Türkiye, milli güvenliini hem içte hem de mücavir topraklarda salamak, emniyete almak durumundadr. Fratn dousunda kurulmas planlanan güvenli bölge, henüz ortak snr devriyesinin ötesine geçmi deildir.

ABD bir yanda güvenli bölge için Müterek Hareket Merkezinde Türkiye ile ezamanl çalmalar yürütürken, dier yanda terör örgütü PKK/YPGye silah yardmna devam etmektedir. Bu ikiyüzlü ve muhataral tavr müttefiklik hukukuyla çelimekte, stratejik ortaklkla ters dümektedir. ABDnin, güvenli bölge planlamasn bölücü terör örgütünün sözde güvenlik açn kapatmak üzerine tasarlama ve temin etme niyeti vahim ve fahi bir yanltr. Bu yanltan acilen dönülmelidir.

TÜRKYE BAININ çARESNE BAKMALI: Türkiyenin sabrn test etmek, sinir uçlaryla oynamak hiçbir ülkenin tevessül etmemesi gereken bir hata ve handikaptr. 17 Eylül 2019da balayacak olan Birlemi Milletler 74. Genel Kurulunda Türkiye-ABD arasnda kurulmas beklenen muhtemel görüme trafiinin güvenli bölge etrafndaki kuku ve güvensizlikleri gidermesi, ülkemizin meru tezlerinin ve hakl endielerinin anlayla karlanp gereinin yaplmas samimi dileimizdir. Aksi halde Türkiye bann çaresi bakmal, Fratn dousuna milli güç imknlaryla anszn girmeli, huzur ve güvenlii tesis etmelidir.

Orman yakan, sonra da dönüp kesilen aaca tepki gösteren, insan canna kast eden, arkasndan demokrasi ve özgürlük edebiyat yapan canilerin istismarlaryla birlikte kökleri kurutulmaldr. Milliyetçi Hareket Partisi önümüzdeki dönemde sorumlu, ahlakl, ilkeli ve milli muhalefet çizgisini ilkeli ve iradeli biçimde koruyacaktr.

SYASETTE YEN ARAYILAR ÖLÜ DOUMDUR: Cumhur ttifaknn yaamas ve Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin yerleip kurumsallamas için üzerimize düen her görev eksiksiz yerine getirilecektir. Ayrca siyasette yeni aray ve partileme çabalarnn ölü domaktan bakan ans da olmayacaktr. Cumhur ttifakn gölgelemeye, kayyum atamasn sorgulamaya, MHP ile AK Parti arasna çomak sokmaya heves eden eski ve marazi siyasetçilerin, terör sevici ve sicili lekeli ahsiyetlerin kumpaslar kesinlikle tutmayacaktr. nanyor ve ümit ediyoruz ki, Türkiyenin temel ve acil meseleleri ortak akl ve ortak iradeyle çözüme kavuturulacaktr. Bugün yaplan Milliyetçi Hareket Partisi MYK-MDK Toplantsnda yakn gelecekle ilgili beklentilerin alt çizilmi, arlaan ve karmaklaan siyasi gündem ve konu balklar titizlikle ele alnm, siyasi stratejilerimiz deerlendirilmitir.

Milliyetçi Hareket Partisi milletine ve vatanna sevdal ekilde yoluna devam edecek, salkl tutumunu ve salam duruunu bozmayacaktr. Hiç üphesiz tarafmz Türkiyedir. Milli beka mücadelesinde, hainler ve zalimler karsnda devlete ve hükümete desteimiz tamdr. Hiç kimse Türk milletinin dirili ve yükseli ruhunu sekteye uratamayacak, buna teebbüs etse de bedelini ödemekten kurtulamayacaktr. Milliyetçi Hareket Partisi herkesi kucaklayacak, gelecein vizyonunu Türklük uur ve gururu, slam ahlak ve faziletiyle tayin edip belirleyecektir. Partimiz Türkiyenin önündeki zorlu siyasi süreç ve etaplara bütünüyle hazr, bunlarn üstesinden gelmeye de son derece inançl ve kararldr.

Ana Sayfaya Git