Yeni sistemin karnesi çıkarıldı

Bir yılı geride bırakan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin aksayan yönleri belirlendi. Eksiklikler ve atılması gereken adımlar 36 konu, 8 ana başlık altında raporlandı. Sistemin henüz çok yeni olmasına rağmen büyük bir başarıya ulaştı.

Haberler 30.09.2019 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay bakanlnda yürütülen çalmalar kapsamnda 27 çaltay düzenlendi. çaltaylara farkl meslek gruplarn ve farkl kesimleri temsil eden sivil toplum örgütü temsilcileri davet edildi. 11 bin kiinin katlm ile sistemin birinci ylna ilikin anket çalmas da gerçekleti. Oktay bir rapor haline getirdii çalmay Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana sundu.

VESAYETLER SON BULDU

Raporda, bir yllk süre içinde askeri, yarg bata olmak üzere baz kurumlarn hükümetler üzerindeki vesayetlerin sona erdii bilgisi yer ald. Yine raporda Türkiyenin geçmite yaad anayasal skntlardan bahsederek bu krizlerin de sona erdii ifade ediliyor. Yaplan çalmada 16 bakanln fotoraf da çekildi. Cumhurbakanl Hükümet Sistemi ile birlikte bakanlk says 25ten 16ya düürülmütü. Birletirilen bakanlklar aras koordinasyonun ileyiinde yaanan skntya bakld çalmada, her bir bakanlk için en alt kademedeki bürokrattan bakana kadar bir yllk karne çkarld. Bakanlklarda bir sorunun çözümünün nerede tkand örneklerle açklamalarla tespit edildii belirtildi. Yeni dönemde bürokrasinin daha hzlanmas için önemli admlar atlacak. Bunun için ii hakkyla yapmayan, sorunun çözümüne ta koyan baz bürokratlarla da yollar ayrlacak. inin ehli olan, liyakat sahibi bürokratlar göreve getirilecek.

Ana Sayfaya Git