Yeni yılda gözler Meclis'te olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2021'e önemli konuları ele alacağı yoğun gündemle başlayacak.

Haberler 04.01.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meclis, yeni ylda da toplumun ihtiyaç ve beklentilerini karlayacak yasama çalmalarn sürdürecek. TBMM Genel Kurulu, 2021in ilk toplantsn 26 Ocak Sal günü gerçekletirecek.

Meclisin yeni yldaki ilk ii, Teknoloji Gelitirme Bölgeleri Kanunu ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifini yasalatrmak olacak.

Teklifle, Ar-Ge insan kayna kapasitesinin artrlmas, teknoloji ve yenilikçi irketlerin ortaya çkmas, üniversite ve sanayi i birliinin gelitirilmesi ile yatrm ortamnn iyiletirilmesi hedefleniyor.

YARGI REFORMU

Yarg Reformu Strateji Belgesi kapsamnda hazrlanacak hukuk ve ekonomi reformu üzerindeki çalmalarn tamamlanarak, düzenlemenin Meclise sevk edilmesi öngörülüyor. Kamuoyunun yakndan takip ettii düzenleme konusunda özellikle Adalet Bakanl, Hazine ve Maliye Bakanl ile ilgili milletvekillerinin youn çalma yürüttüü biliniyor.

Meclisin, yeni ylda önemli sosyal yaraya da çözüm üretmesi bekleniyor. Bu kapsamda hayvan haklarnn korunmasn içeren kanun teklifinin, Meclis gündemine gelmesi planlanyor.

TBMM Bakan Mustafa entop ise Meclisin çalma usullerinin Cumhurbakanl Hükümet Sistemine adapte edilmesi ilikin içtüzük deiikliini, yeni ylda siyasi partilerinin temsilcileriyle görüerek deerlendirecek.

Meclis, bu süreçte birçok uluslararas anlamann uygun bulunmasna ilikin kanun teklifi ile 2019 Yl Kamu Denetçilii Kurumu Raporunu da ele alacak.

Ana Sayfaya Git