"Yerel yönetimlerin çok daha güçlü olması lazım"

"Önümüzdeki süreçlerde yerel yönetimlerle ilgili mutlaka birtakım çalışmalar Meclisimizin gündemine de gelecektir. Biz şuna inanıyoruz belediyelerin, yerel yönetimlerin çok daha güçlü olması lazım"

Haberler 31.08.2019 - 12:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz, 30 Austos vesilesiyle bütün ehitlere Allahtan rahmet, gazilere uzun ömür dileyerek, Ülkemizi bugünlere getiren herkese de ükranlarm sunuyorum. dedi.

Ylmaz, makamnda ziyaret ettii çaykara Belediye Bakan Hanefi Toktan ilçede yürütülen projeler hakknda bilgi ald.

ki gündür Trabzonda çeitli ziyaretlerde bulunduunu anmsatan Ylmaz, Trabzonsporun dün akam AEK ile oynad maç da izlediini belirtti.

Yenilmesine ramen turu atlayan Trabzonsporu tebrik eden Ylmaz, bordo-mavili takma mücadele edecei grupta baar diledi.

Ylmaz, bugün ise ehit Eren Bülbülün kabrini ziyaret ettiini dile getirerek, öyle devam etti:

Bugün 30 Austos. 30 Austos vesilesiyle bütün ehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize uzun ömür diliyorum. Ülkemizi bugünlere getiren herkese de ükranlarm sunuyorum. nallah önümüzdeki süreçlerde ülkemizi teknolojide, ekonomide ve dier alanlarda çok daha ileriye tayan zaferlerle, baarlarla gelecee hep birlikte yürüyeceiz. ehitlerimizin emanetine de böylece en güzel ekilde sahip çkacaz.

- Yerel kalknmaya daha güçlü ekilde destek vermeleri lazm

çaykarann önemli bir ilçe olduunu ifade eden Ylmaz, Uzungölün, yaylalarn bulunduu bölge. imdi giderek bu deerleri daha fazla ekonomiye dönütürme gayreti var. Körfez ülkeleri bata olmak üzere bölgeye gelen turistler hem ülkemiz hem de bölgemiz açsndan çok önemli. diye konutu.

Ylmaz, belediyelerin turizme dönük çalmalarna dikkati çekerek, sürdürülebilir turizm anlayyla güzel çalmalar yapldn söyledi.

Cevdet Ylmaz, Yeil Yol Projesinin de turizmin altyaps anlamnda bölgeye katk saladn aktard.

Yerel yönetimlerin önemine dikkati çeken Ylmaz, u deerlendirmede bulundu:

Önümüzdeki süreçlerde yerel yönetimlerle ilgili mutlaka birtakm çalmalar Meclisimizin gündemine de gelecektir. Biz una inanyoruz belediyelerin, yerel yönetimlerin çok daha güçlü olmas lazm. Yerel kalknmaya daha güçlü bir ekilde destek vermeleri lazm. Bir taraftan ilçelerimizin de büyük ehirlerde mutlaka güçlü olmas, yetkileriyle birlikte kaynaklarnn da artmas ve halkmza en yakn birimler olarak çok daha güçlü hale gelmesi lazm. Bu, AK Parti olarak seçim beyannamemizde zaten yer alan bir husus. Yerel yönetimler ne kadar iyi ilerse, yerel kalknma da yerel refah art da o kadar yüksek oluyor. Bunu geçmiten de biliyoruz. Sayn Cumhurbakanmz da yerel yönetimlerden gelen ve bu ileri en iyi bilen insanlardan biri. Bu da ülkemiz için bir anstr.

Ana Sayfaya Git