Yeşil Sol Parti Erzurum’un Hınıs ilçesinde miting düzenledi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Güçlü bir temsiliyet ile Parlamento'ya gireceğiz. 100 milletvekili ile Parlamento'da olmak artık kaçınılmaz." dedi.

Haberler 04.05.2023 - 10:19 Son Güncelleme : 04.05.2023 - 10:19

ERZURUM - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Güçlü bir temsiliyet ile Parlamentoya gireceğiz. 100 milletvekili ile Parlamentoda olmak artık kaçınılmaz. dedi.

Buldan, Yeşil Sol Partinin Erzurumun Hınıs ilçesinde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 14 Mayıs seçimlerinde 100 milletvekili çıkaracaklarını söyledi.

Erzurumun Yeşil Sol Partinin en az üç milletvekili ile Mecliste temsil edileceğine inandığını ifade eden Buldan, şöyle konuştu:

Yeşil Sol Partiyi Türkiyenin her yerinde birinci parti yapmak için halkımız kararını vermiş. Egeden Marmaraya, Doğudan Batıya, Karadenize kadar her yerde yeni solun bayrakları dalgalanıyor, Yeşil Solun adayları coşkuyla karşılanıyor. Bu ülkede değişimi ve dönüşümü, adaleti, barışı, huzuru ve refahı bizler Yeşil Sol olarak Türkiyenin her yerine yayacağız. Bu rüzgarı her yerde estireceğiz. Güçlü bir temsiliyet ile Parlamentoya gireceğiz. 100 milletvekili ile Parlamentoda olmak artık kaçınılmaz. Bu hava, bu atmosfer bunu gösteriyor. Kadınıyla genciyle Kürtü, Türkü, Alevisi, Sünnisi ile... Öteki olanlar, zulme, baskıya uğrayanlar, kararını vermiş.

Trafik kazasında yaralanan HDP Grup Başkanvekili ve Yeşil Sol Parti Erzurum milletvekili adayı Meral Danış Beştaşa geçmiş olsun dileklerini ileten Buldan, kendisinin sağlığına kavuşunca Erzuruma yeniden geleceğini ifade etti.

Yeşil Sol Parti Ağrı milletvekili adayı Sırrı Sakık da özgürlük için alanlarda olduklarını söyleyerek, Zindanların kapısını açacağız, İmralıdaki tecridin kapısını kıracağız. Özgürlükleri hayata geçireceğiz, arkadaşlarımız özgür olacaklar. Vallahi inanıyorum, önümüzdeki yerel seçimlerde, burada içeride bulunan Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, Ayla Akat ve içerideki 10 binlerce arkadaşımız özgür olacak. Biz burada hep beraber birlikte sizlere hitap edeceğiz. Selahattin size burada hitap edecek, buna inanıyoruz. İşte bizim mücadelemiz bu. dedi.

Ana Sayfaya Git