Yıldırım: 'Darbe değil' diyorsan Pensilvanya'nın ağzıyla konuşuyorsun

Başbakan Yıldırım, "Diyeceksin ki '15 Temmuz kontrollü darbe'. Sayın Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında mısın? 15 Temmuz'a eğer 'darbe değil' diyorsan o zaman Pensilvanya'nın ağzıyla konuşuyorsun, onlar da öyle diyor" dedi.

Haberler 12.04.2017 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, zmirin Gaziemir ilçesindeki esnaf ziyaretinin ardndan Abdullah Arda Meydannda vatandalara parti otobüsünden seslendi. CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun 15 Temmuz darbe giriimiyle ilgili kontrollü darbe iddiasna dikkat çeken Babakan Yldrm, öyle konutu:

Darbe gecesi beni arayacaksn, diyeceksin ki Yannzdayz, bu bir darbedir, arkanzdayz imdi de kalkp diyeceksin ki Bu bir tiyatro, 15 Temmuz kontrollü darbe. Sayn Klçdarolu ne söylediinin farknda msn, 249 ehidimizin ruhunu incittiinin farknda msn, 2 bin gazimizi üzdüünün farknda msn kardeim? 15 Temmuza eer darbe deil diyorsan o zaman Pensilvanyann azyla konuuyorsun, onlar da öyle diyor.

Dümanmz sevindirecek iler yapmayacaz

Baz Avrupa ülkelerinde yaanan gerginliklere de deinen Yldrm, unlar söyledi:

Atlaryla, itleriyle vatandalarmzn üzerine saldrmadlar m? Bakanlarmza, milletvekillerimize engel olmadlar m? Bakn oynanan oyun büyük. Bize engel oluyorlar, dier yandan PKK, FETÖ kol kola mitingler yapyor, yetmedi Kandilden teröristbalar da video konferansla o mitinglere katlyor. Dostluk bu mu? Böyle dostluk olur mu? Dostumuzu, dümanmz bileceiz. Dostumuz için canmz kurban, bamz feda ama dümanmz da sevindirecek iler yapmayacaz.

Sen kimsin, senin ne haddine?

Babakann hedefinde, Sizi de, yedi göbek sülalenizi de, bütün emperyalistleri de yine zmirden denize dökeriz diyen CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da vard.

zmiri bazlarnn bugünlerde iyi sözlerle anmadn ifade eden Yldrm, Hatrlayn birkaç gün önce CHPnin bir milletvekilli zmiri kastederek evet verenler için Evet verirseniz nasl düman denize döktük, sizi de denize dökeceiz diye açkça millete meydan okumutur. zmirlileri, bu ülkenin asil evlatlarn dümanla ayn safha koymutur. Sen kimsin, senin ne haddine? zmir sana Pazar günü cevabn verecek dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal kastederek, CHPnin önceki genel bakannn da Eer hayr çkarsa düman zmirden denize döktüümüz kadar mutlu olacam dediini söyleyen Yldrm, Yakr m, bu millete bu söylenir mi? Bakn buradan söylüyorum; evet de veren hayr da veren bamn tacdr. çünkü biz 80 milyonu karde, bir, beraber bildik. Birlikte Türkiye olduk, milleti ayrtrmaya kimsenin hakk yok ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git