Yıldırım, Kırgız mevkidaşı ile görüştü

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov ile görüştü.

Haberler 09.08.2018 - 13:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edinilen bilgiye göre, Yldrmn Cumabekov ile görümesinde, Krgzistan Cumhuriyeti ile son dönemde artan karlkl üst düzey ziyaretlerden duyulan memnuniyet dile getirildi.

Dost ülke Krgzistana olan destein teyit edildii görümede, ayn zamanda Türk Dili Konuan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Dönem Bakan olan Cumabekov, Türkiyenin dönem bakanln devralaca TÜRKPAnn kasm aynda gerçekletirilecek 8. Genel Kurulu ve 10. Kurulu Yl Dönümü Konferansna davet edildi.

TBMM Bakan Yldrm ayrca, TÜRKPA Genel Sekreteri Altnbek Mamayusupov ve beraberindeki heyeti makamnda kabul etti.

Türkiyenin kurucular arasnda yer ald TÜRKPAnn bölge ve Türk dünyas için tad önemin yan sra TÜRKPAnn kapsamnn geniletilmesi temennisinin ifade edildii kabulde, Türkiyenin, TÜRKPA Dönem Bakanln devralmasyla TBMMnin ev sahipliinde kasm aynda düzenlenecek 8. Genel Kurul ve 10. Kurulu Yl Dönümü Konferansna ilikin konular ele alnd.

TBMM Bakan Yldrm, Rusya Federasyonu Devlet Dumas Uluslararas likiler Komitesi Bakan Leonid Slutskiyi de kabul etti.

Türkiye-Rusya ilikileri ile üst düzey ziyaretlere vurgu yaplan kabulde, iki ülke arasnda parlamentolar aras ilikilerin younluunun memnuniyetle karland belirtildi.

Kabulde, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Dumas Bakan Vyaçeslav Volodinin de katlaca, 8-11 Ekim 2018de TBMMnin ev sahipliinde Antalyada düzenlenecek Avrasya Parlamento Bakanlar Toplantsna ilikin konular görüüldü.

Ana Sayfaya Git