Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na 'ihanet' tepkisi

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, anayasa değişiklik teklifine ilişkin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Evet, diyenler ihanet ediyor' açıklamasını eleştirerek, "Bahçeli'ye 'İhanet ediyorsun' mu demek istedi? O halde biz de ihanet ediyoruz; çünkü Sayın Bahçeli ile beraber iki parti olarak bu değişikliği yaptık.

Haberler 07.01.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fevkalade çirkin, yakksz bir ifadedir. Ana muhalefet partisi genel bakanna hiç yakmyor dedi.

Babakan Yldrm, Ankarada cuma namazn klarak, cami çknda basn mensuplarnn gündeme ilikin sorularn yantlad. MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin anayasa deiiklik teklifine evet oyu vereceini açklamasnn ardndan CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun evet oyunu ihanet olarak deerlendirmesi sorulan Babakan Yldrm, Klçdarolu, Sayn Bahçeliye hanet ediyorsun mu demek istedi? Neye ihanet ediyor Sayn Bahçeli? O halde biz de ihanet ediyoruz; çünkü Sayn Bahçeli ile beraber iki parti olarak bu deiiklii yaptk. Fevkalade çirkin, yakksz bir ifadedir. Ana muhalefet partisi genel bakanna hiç yakmyor. Halkn iradesine bavurmak, halkn kararna gitmek ihanet diye nitelendirilemez. haneti kimin yaptn görmek için 15 Temmuza gitmek lazm. haneti kimin yaptn görmek için seçilmi hükümetleri, çeitli ayak oyunlaryla devirmeye çalan eski alkanlklar tekrar eden odaklara gitmek lazm. Onun ötesinde biz, gayet iyi niyetle ülkemizde istikrar sürsün, büyüme devam etsin diye bir anayasa deiiklii getiriyoruz MHP ile beraber diye konutu.

BABAKANLIKTAN, CUMHURBAKANLII HÜKÜMET SSTEMNE DÖNÜTÜRÜLÜYOR

Meclis Genel Kurulunda görüülecek anayasa deiiklik teklifine ilikin Yldrm, Deiikliin özü udur. Hükümet sistemi, babakanlktan, cumhurbakanl hükümet sistemine dönütürülüyor ve yürütmenin dorudan vatanda tarafndan seçilmesi. Meclisin de yine e zamanl olarak vatanda tarafndan seçilmesini esas alyor. Bunun neresi ihanet? Biri bana izah etsin. Vatanda kimin ihanet ettiine, kimin hizmet ettiine günü geldiinde kararn verir dedi.

YEN ANAYASA AçIKLAMASI: ABDESTMZ TAM, NAMAZIMIZDAN ÜPHEMZ OLMAZ

MHPli baz isimlerin anayasa deiiklik teklifine hayr oyu kullanaca yönündeki açklamalar hatrlatlarak, AK Partiden bu konuda fire bekleyip beklemedii sorulan Babakan Yldrm, Dedikoduyla amel olmaz. Bizim abdestimiz tam, namazmzdan da üphemiz olmaz. Bizim grubumuz 316 imza vermitir. 316 imzann anlam, biz 316 AK Parti milletvekili olarak bu getirdiimiz deiikliin arkasndayz. Evet, oyunu vereceiz demektir. Bunun dnda ortaya atlan dedikodular, laflar tamamen deersizdir. Hiçbir anlam ifade etmez diye yant verdi.

PKKNIN IRAK TOPRAKLARINDAN TÜRKYEYE SALDIRILARININ ÖNÜNE GEçLMESN GÖRÜECEZ

Irak ziyareti ve Irak Kürt Bölgesel Yönetiminden yaplan terör örgütü PKKnn Sincardan çekilecei yönündeki açklamaya ilikin görüleri sorulan Babakan Yldrm, öyle konutu: Irakla son 2,5 senedir maalesef ilikilerimiz pek istediimiz düzeyde gelimedi. Bunun sebebi bölgede yaanan istikrarszlk, kargaa diye düünüyoruz. Komularmzla ilikilerimizi tekrar yoluna koyuyoruz ve gelitiriyoruz. Bu balamda, Irak ziyaretimizde esas itibariyle Türkiye-Irak arasndaki iyi komuluk ilikilerini daha da pekitirmek, ekonomik konularda önceki yllardan kaynakl kayplar telafi etmek, i birliini daha da artrmak, karlkl yatrmlar, ticareti gelitirmek ve her iki ülkenin toprak bütünlüüne sayg esasnda yllardan beri ülkemizin ban artan PKK terör örgütünün Irak topraklarndan Türkiyeye saldrlarnn önüne geçme konularn görüeceiz

BAKA AçIKLAMASI: IRAKIN EGEMENLNE YÖNELK DEL

Babakan Yldrm, öyle devam etti: DEAla mücadeleyi konuacaz. Baikada bulunan askerlerimiz, oradaki varlmz asla Irakn egemenliine yönelik deildir. Bölgede bulunan koalisyon güçleriyle beraber Musul bata olmak üzere deiik bölgelerdeki DEAla mücadele için orada Irak birliklerine, Iraktaki milislere eitim vermektedir. Terörle mücadelede de destek vermektedir. Bu konular da bu ziyarette konuacaz. Asl itibariyle ekonomik ilikilerin gelitirilmesi, bakanlar karlkl konuacak. Yeni i birlii imkanlar deerlendirilecek. Karlkl yatrm ve ticaretin artmas konusuna öncelik verilecek diye konutu.

TERÖRÜN VERD ZARARLARIN ORTADAN KALDIRILMASINA FAYDA SALAYACAK

Komularla iyi geçinme vurgusu da yapan Babakan Yldrm, Irak, Suriye, Rusya, ran bizim komularmz. Komularmzla iyi geçinmemiz, bizim geleneksel anlaymza da çok uygun bir ey. Yurtta sulh, cihanda sulh Gazi Mustafa Kemalin dedii gibi. Bu esastan hareketle barn, kardeliin salanmas sadece Türkiyenin ilerlemesi refah için deil; ayn zamanda terörün verdii zararlarn ortadan kaldrlmasna da büyük fayda salayacak dedi.

ABD ELçLNN NHAT ERM PAYLAIMINA YORUM: ZEVZEKLK YAPMILAR

ABD Ankara Büyükelçiliinin sosyal paylam sitesi Twitter üzerinden paylat, suikastla öldürülen eski Babakan Nihat Erimin fotorafyla, bir mesaj m vermek istedii konusunda balayan tartmann sorulmas üzerine Babakan Yldrm, Duydum. Nereden aklna gelmi gider ayak? Sormak lazm kendisine. Ben de bir alaka kuramadm. Zevzeklik yapmlar diye yant verdi.

Ana Sayfaya Git