Yılıdırım ne yapacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı seçilecek olması dolayısıyla bu görevi bırakacak olan Başbakan Yıldırım, Siyasi Partiler Kanunu uyarınca AK Parti TBMM Grup Başkanlığı görevini de bırakmış olacak.

Haberler 20.05.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann AK Parti Genel Bakan seçilecek olmas dolaysyla bu görevi brakacak olan Babakan Binali Yldrm, Siyasi Partiler Kanunu uyarnca AK Parti TBMM Grup Bakanl görevini de brakm olacak. Bu nedenle, Yldrmn bu göreve yeniden seçilebilmesi amacyla, AK Parti Grubu 24 Mays çaramba günü basna kapal toplanacak.

Gelecek hafta, AK Parti Grup Toplants 23 Mays Sal günü yaplmayacak ancak 24 Mays çaramba günü basna kapal olarak gerçekletirilecek.

AK Partinin pazar günü yaplacak olaanüstü kongresinde, 16 Nisandaki halk oylamasnda kabul edilen anayasa deiikliinden sonra, Cumhurbakan Erdoann AK Parti Genel Bakan seçilecek olmas dolaysyla, AK Parti Genel Bakan Binali Yldrmn bu görevi sona erecek.

Babakan Yldrm, AK Parti Genel Bakanl görevinin yan sra AK Parti TBMM Grup Bakanl görevini de yürütüyordu. Yldrm, Genel Bakanlk görevinden ayrlmasyla Siyasi Partiler Kanunu uyarnca Grup Bakanl görevini de brakm olacak.

Bu nedenle, AK Parti Grubu 24 Mays günü basna kapal toplanacak; bu toplantda Binali Yldrmn yeniden AK Parti TBMM Grup Bakanl görevine seçilmesi bekleniyor.

Bu durumda Yldrm, Babakanlk görevinin yan sra seçilmesi durumunda AK Parti TBMM Grup Bakan ve tüzük deiikliinden sonra da AK Parti Genel Bakan Vekili görevlerini birlikte yürütebilecek.

Siyasi Partiler Kanununun 26. maddesinde, Partinin genel bakan milletvekili ise parti grubunun da bakand deilse grup bakan grup üyeleri arasndan iç yönetmelikte gösterilen yöntemle seçilir. hükmü bulunuyor.

Ana Sayfaya Git