Yolsuzlukta usulsüzlüktü

Soylu; "Bu olay bir yolsuzluk ve usulsüzlük olayı. Bugün olmamış, seçime yönelik olmuş." dedi.

Haberler 10.04.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Büyükçekmecede sahte seçmen iddiasyla ilgili, Ortada bir hile, suistimal ve yolsuzluk var. Konu savclkta, idari tahkikat devam ediyor dedi. Seçimin hangi ekilde biterse bitsin tartmasnn devam edeceini söyleyen Soylu, Ben hayatmda 201 rakamnn sfr yazld ve bunun üst üste olduu hiçbir seçim görmedim. Türkiyede böyle bir seçim yok ifadelerini kulland.

HABER MERKEZ

çileri Bakan Süleyman Soylu, stanbulda seçim sonuçlarna yaplan itirazlarla ilgili açklama yapt. Soylunun açklamalarnda öne çkanlar:

Açklamalar üzülerek takip ediyorum. Sanki devlet kapsndan hiç girmemi insanlarn yorumlaryla kar karyayz. Sayn Klçdarolu için söylüyorum. Hiç devlet bilmeden kurum bilmeden cahilane taraflarn üzülerek takip ediyorum.

Devlette bu kadar görev yapm insanlarn en ufak bilgileri yoksa halkn karsnda böyle deerlendirme yapyorlarsa bu ya cahilliktir ya da kötü niyettir.

STANBUL SEçMLERNDEK USULSÜZLÜK

Seçimi yürüten kurum YSKdr. 14-15 yamda ilk seçimle tantm. Okullarda bize öretilir. Seçim zamannda her eye el koyma yetkisine sahiptir. Seçim kurullarndaki hakimlerin Adalet Bakanl ile ilgili münasebetleri bünyesinde bulunmalarndan ibarettir. Büyükçekmecede bir olay söz konusu. Bugün olmam. Bu olay bir yolsuzluk ve usulsüzlük olay. Bugün olmam, seçime yönelik olmu.

Seçmen listeleri üzerinden bir çarpklk olduu görüldü. Askya çkt zaman bir ksm tespit edildi. Zaman limiti buna müsaade etmedi.

Biz iimizi gücümüzü braktk u adamlar burada oturuyor mu oturmuyor mu diye kontrol ettik. Görünce suç duyurusunda bulunduk. Bunu yapan burada geçici olarak görevlendirilen belediye görevlisi. Bu artk hukuki bir mesele oldu. Ocak ayndan beri devam ediyor. Bakanlk olarak oradaki tahkikat o günden itibaren devam ettiriyoruz. Burada bir hile, suistimal var. Bir yolsuzluk var. Dardan getirilen insanlarn seçime tesir edici bir yaklam ortaya konmas. ikayet üzerine ortaya çkm bir konu.

YOLSUZLUK YAPILLMI, OCAKTA SORUTURMA

Bir suç ortada, yolsuzluk yaplm. Bugün olduu için seçime yönelik tartyoruz. Normalde nüfus idarelerinde eksiklikler olabilir. Adli tahkikat ocak 2019da zaten açlm. O günden bu yana seçimin ne olacan nereden bilelim. Tahkikat yürüyor. Bir siyasi parti hakkm gasp edildi, meshulu sizsiniz diyor.

Tamamna yönelik tespitlerimiz devam ediyor, nerelerde var nerelerde yok. çok ar cezalar var. Her bir ilemin çok ar cezas var. Her kayd ayn olarak görmez kanun. Yaplan ikayetleri deerlendirmek durumundayz. Tespit var ama say veremem.

Ben hayatmda 201 rakamnn sfr yazld ve bunun üst üste olduu hiçbir seçim görmedim. Türkiyede böyle bir seçim yok.

Bu seçim hangi ekilde biterse bitsin bu seçimin tartmas sürekli devam edecektir. Bunun demokrasi açsndan bir faydas vardr. 1 reyin ne kadar önemli olduunu göstermitir. Bu seçimin bu tartmadan yoksun braklabilmesi için, Sayn Bahçeliye katlyorum, tekrarlanmas bu tartmalarn seçilecek kiileri gölgede brakmasn ortadan kaldracaktr. Tekrarlanmas tartmalar seçilecek kiileri de gölgede brakmasn kaldracaktr.

Ana Sayfaya Git