YSK Başkanı: Sağlıklı bir seçim oldu

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven seçimin sağlıklı olduğunu ve neredeyse oyların yüzde 99.91'inin sisteme işlendiğini söyledi.

Haberler 26.06.2018 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Bakan Sadi Güven, Bugün itibaryla cumhurbakan seçimine ilikin sandk sonuçlarndan yüzde 99,91i sisteme ilendi. dedi.

Güven, YSKye geliinde Cumhurbakan ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilikin basn mensuplarna açklamalarda bulundu.

çok büyük sorunlarn olmad güzel bir seçimin sonuçlandn ifade eden Güven, seçim sonuçlarnn hayrl olmas temennisinde bulundu.

Her seçimde, sandk banda siyasi parti temsilcilerinin çounlukta olduu sandk kurulu üyelerinin tutmu olduu tutanaklarn kendilerine ulatnda, bunlar siyasi partilerle e zamanl paylatklarn vurgulayan Güven, unlar kaydetti:

Dün de bu sandklar siyasi partilerimizle paylatk. Bugün itibaryla gelirken yolda aldm. Cumhurbakanl seçimine ilikin, sandk sonuç tutanaklarnn yüzde 99, 91i sisteme ilendi. Akam bu sisteme ilenen ve siyasi partilerle paylatmz sonuçlar, tutanaklar alt alta toplamak suretiyle biz sonuçlar ilan ettik, açkladk. Bizim açkladmz gibi isterlerse ayn bilgiler, belgeler benim açklama yaptm saat ve dakika itibaryla seçime katlan siyasi partilerin elinde de vard. Onlar da ayn açklamay yapma imkanlar vard. Salkl bir seçim oldu. Siyasi partilerle paylatmz bilgileri biz alt alta koyarak sonuçlar açkladk, açklyoruz.

- Sonuçlar 10 gün içinde vatandaa açacaz

YSK Bakan Güven, 2014ten bugüne kadar yaplan seçimlerde sandk kurulu üyelerinin, siyasi partilerin sandk banda tuttuklar sandk sonuç tutanaklarn tarayarak sisteme koyduklarn belirterek, öyle devam etti:

Tüm vatandalarmz inceliyor. Bu seçimdeki tutulan ve sisteme büyük oranda ilenen tutanaklar da seçim sonuçlar kesinletikten sonra vatandalarmzn incelemesine açacaz. Sistem yorulmasn diye 5-10 günlük bir kesinti yaptk. Birkaç gün içinde dier seçim sonuçlarna ilikin tutanaklar inceleme imkan vereceiz. Bu seçimdeki sonuçlar 10-11 gün sonra sistemden vatandaa açacaz. Siyasi partilerle dün itibaryla yüzde 98ini paylatk. Birkaç saat içinde yüzde 100ünü paylam olacaz.

Ana Sayfaya Git