YSK kararı; İmamoğlu

Millet ittifakının adayı olan Ekrem İmamoğlu, mazbatasını İl Seçim Kurulu'ndan aldı.

Haberler 18.04.2019 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maltepe lçe Seçim Kurulundaki seçim sonuçlarnn tamamlanmasnn ardndan slak imzal tutanaklar saat 14.45 sralarnda çalayandaki stanbul Adalet Saraynda bulunan l Seçim Kuruluna getirildi. l Seçim Kurulunda tutanaklar birletirildi. Birletirme tutanan alan CHPli milletvekilleri ve partililer daha sonra mamolunu beklemeye balad. çok sayda CHPli adliye önünde ve içinde youn kalabalk oluturdu.

ADLYEDE ZDHAM

Ekrem mamolu ise saat 16.45 sralarnda ei Dilek mamolu ve beraberindeki partililerle, stanbul Adalet Sarayna geldi. mamolu, vatandalar ve partililerin oluturduu youn ilgi nedeniyle arabasndan inerek adliyeye doru yaklak 20 metre yürümek zorunda kald. Kendisi için partililer tarafndan oluturulan kalabalk arasndan güçlükle yürüyebilen mamolu için sloganlar atld. C kapsndan adliyeye giren mamolu, burada partililer tarafndan tezahürat ve alklarla karland. O esnada adliyede bulunan baz vatandalar da kalabaln bulunduu balkonlardan mamolunu alklad. Ekrem mamolu, burada da yaanan youn izdiham nedeniyle l Seçim Kurulunun bulunduu kata merdivenlerle çkarken güçlük yaad.

l Seçim Kuruluna Ekrem mamolu, ei Dilek mamolu, CHP stanbul l Bakan Canan Kaftancolu, Y Parti stanbul l Bakan Bura Kavuncu alnd. l Seçim Kuruluna açlan koridorlar bariyerlerle kapatld. Partililer de mamolu ile birlikte içeri girmek isteyince güvenlik görevlileri ile aralarnda arbede yaand. Yaanan arbede srasnda koridordaki baz bürolarn camlar krld. çeri alnmayan vatandalar ve partililer duruma tepki gösterdiler. Güvenlik güçleri de partililerden koridoru boaltmalarn istedi. Mazbatasn alan mamolu ve beraberindeki partililer adliyenin otoparkna inerek çk yapt. mamolunun mazbatasn aldktan sonra adliye önünde yapmas beklenen basn açklamas ise izdiham nedeniyle iptal edildi.

BB DE GÖREV DEVR TESLM YAPILDI

mamolu, mazbatasn aldktan sonra Saraçhanedeki belediye binasna geçti. Burada açklama yapan mamolu, Bugün gönül daha ferah bir planlamayla süreci yönetmeyi isterdik. Onu belirteyim ancak. stanbuldaki bu süreç biraz farkl, hzl ve deiik bir biçimde iledi bugün. dedi.

DEVRALMANIN ONURUNU VE GURURUNU YAIYORUM

Bugün mazbatamz stanbul l Seçim Kurulundan teslim aldk diyen Ekrem mamolu, çok net ifade ediyorum bu ehirde yaayan insanlarn sevgisiyle oluturduu birlik ve beraberlik duygusundan asla vazgeçmedik. Kimsenin hakkn yemedik. Bu ehirde yaayan 16 milyon insann da hakkn yedirtmeyiz dedik. Bundan da asal vazgeçmedik. Günün sonunda il seçim kurulunun birletirme tutanayla beraber mazbatamz aldk. Sorumluluumuzun bilincindeyiz. Bu kentin ihtiyaçlarn biliyoruz. Bu ehirde yaayan herkesin taleplerini biliyoruz. Hizmet etmeye hemen, hzlca balayacaz diye konutu.

BBNN TÜM ALANLARI EFFAF BR BçMDE HALKINA NSANINA BUGÜN TBARIYLA AçILMITIR

Ekrem mamolu öyle devam etti: stanbul Büyükehir Belediyesinin tüm alanlar effaf bir biçimde halkna insanna bugün itibaryla açlmtr. Açlacaktr. Bu ehrin yönetimini yürüten bu güzel kentin belediyesini koridorlar makamlar ve bu belediyede çalan herkes bir kiiye bir gruba ya da bir partiye, dierlerine hizmete deil 16 milyon insanna hizmet etmeye bugün itibaryla balamtr. Bundan hiç kimsenin üphesi olmasn. Bu an itibaryla devam eden süreçler var. Bunun farkndayz. Elbette ki ehrimizin, ehrimizde yaayanlarn huzuru ve mutluluu için bir an önce bu süreçlerle ilgili net ifadelerini ilgili kurullardan elbette ki bekliyoruz. Bizim kafamz rahat. Bizim zihnimiz, vicdanmz çok net. Bütün bu duygularmla bu ehre, bu ehirde belediyenin kurulduu ilk tarihten bu güne emei geçen, katk sunan, bu ehre iyi eyler yapan, ehri koruyan kim varsa her birisine minnet ve ükran duygularm buradan belirtmek istiyorum. Sra bundan sonra bizde. Ayn titizlikle binlerce yllk tarihine, bu ehrin doasna insanna saygy, kente özeni ana prensip edinerek, yol haritamzda tüm evrensel duygularla yol yürüyeceimizi duyuruyor, hepinizin huzurunda söz veriyorum.

Ana Sayfaya Git