YSK: Kazanan Zeydan

YSK, DEM Parti'nin itirazını kabul ederek, Van'da mazbatanın Zeydan'a verilmesine hükmetti.

Haberler 03.04.2024 - 19:16 Son Güncelleme : 03.04.2024 - 19:26

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinin (DEM Parti), Van İl Seçim Kurulunun, Abdullah Zeydanın Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmemiş sayılması ve mazbatanın ikinci sıradaki adaya verilmesi kararına yaptığı itirazı oy çokluğu ile kabul etti.

Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı, Abdullah Zeydanın seçime yeterliliği olmadığı gerekçesiyle seçilmemiş sayılmasına ve sonraki en çok oy alan ve seçilme yeterliliğine sahip ikinci sıradaki adaya mazbatanın teslim edilmesine oy çokluğuyla karar vermişti.

DEM Parti, Van İl Seçim Kurulunun, oy çokluğu ile aldığı kararı YSKye taşımıştı.

MAZBATA ZEYDANA VERİLECEK

Kurul, gündem toplantısında başvuruyu ele aldı.

Partinin itirazını kabul eden Kurul, mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydana verilmesine hükmetti.

Karara ilişkin YSK önünde açıklama yapan, DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki de YSKnin oy çokluğuyla itirazlarını kabul ettiğini belirterek, Yüksek Seçim Kurulunun kararları bildiğiniz gibi kesin. Herhangi bir itiraz olanağı yok. Anayasa Mahkemesi denetimine de tabii değil. Dolayısıyla başvurulacak başka bir makam olmadığı için mazbata Abdullah Zeydana verilecek. diye konuştu.

Ana Sayfaya Git