YSK'dan 6 il ve 10 ilçe için yeni karar

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Van, Şırnak, Amasya, Kırklareli, Bingöl ve Ardahan illeri ile 10 ilçe için siyasi partilerin yaptığı başvuruları karara bağladı.

Haberler 11.04.2024 - 09:24 Son Güncelleme : 11.04.2024 - 09:24

YSK, 31 Martta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sonuçlarına ilişkin İl Seçim Kurulları kararlarına karşı yapılan itirazları görüşmeye devam ediyor.

Kurul bu kapsamda, bugünkü toplantısında, 6 ilin belediye başkanlığı seçim sonuçları ile bazı ilçelerle ilgili itirazları değerlendirdi.

Alınan bilgiye göre, Vatan Partisi, Vanda, DEM Parti adayı Abdullah Zeydanın kazandığı belediye başkanlığı seçim sonuçlarına itiraz etti. Başvuruyu görüşen YSK, Vatan Partisinin Vanda seçimlerin iptali talebini kabul etmedi.

YSK, DEM Partinin Şırnakta seçimlerin iptali talebi ile AK Partinin Ardahan, CHPnin Kırklareli, MHPnin Amasya ve DEM Partinin Bingölde oyların yeniden sayılmasına ilişkin talepleri ile CHPnin Yozgatın Yerköy, Yeniden Refah Partisinin ise Şanlıurfanın Siverek ilçesinde seçimlerin iptali taleplerini de reddetti.

AK Partinin Kütahya Emet, DEM Partinin Bitlis Güroymak, CHPnin Adananın Sarıçam ve Ankaranın Kızılcahamam, Yeniden Refah Partisinin Gaziantepin Oğuzeli, Büyük Birlik Partisinin Bolunun Gerede ve Erzurumun İspir ilçe belediye başkanlıklarına yönelik oyların yeniden sayımı talepleri de YSK tarafından reddedildi.

YSK, Büyük Birlik Partisinin Adananın Kozan ilçesinde MHPnin adayı Mustafa Atlının kazandığı belediye başkanlığı seçim sonuçlarına itiraz ederek, mazbatanın iptalini talep etti. Başvuruyu görüşen YSK, Büyük Birlik Partisinin talebini kabul etmedi.

Ana Sayfaya Git