YSK'dan CHP ve İYİ Parti'nin iptal başvurusuna ret

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), CHP ve İYİ Parti'nin, 31 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilen seçimlerin tümünün, 24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı ile milletvekilliği genel seçimleri ve Mustafakemalpaşa ilçe belediye başkanlığı seçiminin iptal edilmesi yönündeki başvurularını oy birliğiyle reddetti.

Haberler 14.05.2019 - 02:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YSK, Sadi Güven bakanlnda saat 14.00te topland. Toplantda CHP ve Y Partinin 31 Martta stanbulda gerçekletirilen yerel seçimin, 24 Haziran 2018 cumhurbakanl ve milletvekillii genel seçimlerinin ve Mustafakemalpaa ilçe belediye bakanl seçimlerinin iptaline ilikin itirazlar gündeme alnd. CHP ve Y Partinin bavurularn görüen kurul, yaplan itirazlar reddetti. Karar oy birliiyle alnd.

CHPNN TRAZI

CHP, 8 Maysta sandk kurullarnn oluumunun tam kanunsuzluk hali oluturduu gerekçesiyle stanbul seçiminin tümünün, 24 Haziran 2018 cumhurbakanl ve milletvekillii genel seçimlerinin ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann mazbatasnn iptalini YSKya sunduu tek dilekçeyle istemiti.

Y PARTNN TRAZI

Y Parti, CHP ile ayn gün kurula müracaat ederek, stanbul seçiminin tümünün iptali yönündeki bavurusunu tam kanunsuzluk gerekçesiyle yapmt.

Öte yandan Y Parti Genel Bakan Yardmcs Hasan Seymen, bugün YSKya gelerek, 24 Haziran 2018 seçimlerinin ve 31 Martta Bursann Mustafakemalpaa ilçesinde yaplan ilçe belediye bakanl seçimlerinin iptalini istedi. Seymenin yapt bavuru da reddedilmi oldu.

TRAZLARIN GEREKçES NEYD?

CHP ve Y Parti, kurula sunduu itiraz dilekçelerinde, kurulun 6 Maysta stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimlerinin iptali için verdii karara atf yapmt. CHPnin itiraznda, Kamu görevlisi olmayan kiilerin görev yapm olmas tek bana stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimini aibeli klyorsa, verdiiniz kararn doru olduuna inanyorsanz ve hukuka saygl olun diyorsanz, 24 Haziranda gerçekletirilen seçimleri de iptal etmek durumundasnz denilmiti.

Y Parti ise itirazlar için unlar kaydetmiti:

Sandk kurullarnn tekiline ilikin yaplan itirazn sayn kurul tarafndan kabul edilmesi sonucunda ayn sandk kurullarnn dier seçim türlerinde de görev almas nedeniyle stanbulda gerçekletirilen tüm seçimleri ilgilendirdii sayn kurulun malumudur

Ana Sayfaya Git