Yüce meclis ilelebet var olacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı:

Haberler 23.04.2021 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Darbe, cunta, vesayet giriimleri ve terör saldrlarna maruz kalan, son olarak da 15 Temmuz 2016da hain FETÖcüler tarafndan bombalanan yüce Meclisimiz, milli iradenin tecelligah olarak ilelebet varln sürdürmeye devam edecektir. ifadelerini kulland.

Erdoan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram dolaysyla mesaj yaymlad.

Cumhurbakanl letiim Bakanlndan yaplan açklamaya göre Erdoan, mesajnda, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluunun 101inci yl ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramn tebrik ederek, Gazi Mustafa Kemalin dünya çocuklarna armaan ettii bu müstesna günün ülke, millet ve çocuklar için hayrlara vesile olmasn diledi.

Erdoan, 23 Nisan bu yl da küresel koronavirüs salgn nedeniyle dünya çocuklaryla bir araya gelemeden kutlasak da bu anlaml günün heyecann ve cokusunu tüm çocuklarmz ve milletimizle hep birlikte yayoruz. Egemenlik kaytsz artsz milletindir düsturuyla Türk milletinin bamszln ve milli iradenin hakimiyetini dünyaya ilan ederek açlan Türkiye Büyük Millet Meclisi, istikbal mücadelemizin ve bamszlmzn öncüsü olmutur. ifadelerini kulland.

Meclisin, 23 Nisan 1920den bugüne kadar birçok badire atlattn, Milli Mücadelede erefle kazand gazilik payesini, 15 Temmuz darbe teebbüsünde ikinci kez aldn belirten Erdoan, unlar kaydetti:

Darbe, cunta, vesayet giriimleri ve terör saldrlarna maruz kalan, son olarak da 15 Temmuz 2016da hain FETÖcüler tarafndan bombalanan yüce Meclisimiz, milli iradenin tecelligah olarak ilelebet varln sürdürmeye devam edecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi çats altnda büyük ve güçlü Türkiye idealiyle kenetlenen aziz milletimiz için daha büyük, daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiyeyi ina etmek, gelecek nesillere gurur duyacaklar bir ülke brakmak için var gücümüzle çalyoruz.

2023 VE GELECEK HEDEFLERMZE EMN ADIMLARLA LERLYORUZ

Türk milletinin çocuklara verdii önemin ve deerin en güzel tezahürlerinden birisinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram olduunu hatrlatan Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti:

Dolaysyla çocuklarmzn ve gençlerimizin ülkemizin en kymetli hazineleri olduunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. anl tarihimizden aldmz gücü ve evlatlarmzn enerjisini bugünün dinamizmiyle birletirerek 2023 ve gelecek hedeflerimize emin admlarla ilerliyoruz. Bu vesileyle, kuruluundan bu yana, Türkiye Büyük Milleti Meclisi çats altnda ülkemize hizmet etmi olan tüm milletvekillerimize, milletimiz adna ükranlarmz sunuyorum.

stiklal Harbimizin Bakomutan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Bakan, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ile tüm ehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Tüm çocuklarmzn bu müstesna bayramn gönülden tebrik ediyorum.

Ana Sayfaya Git