Yüksek Askeri Şura toplanıyor

Yaş haddinin yanı sıra görevdeki bekleme süresini de henüz doldurmayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın mevcut görevlerine devam etmeleri öngörülüyor.

Haberler 26.07.2019 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda 1 Austosta yaplmas planlanan Yüksek Askeri ura toplantsnda Türk Silahl Kuvvetlerindeki (TSK) terfi ve atama dosyalar ele alnacak.

Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin ikinci Yüksek Askeri ura toplantsnn 1 Austos Perembe günü Cumhurbakanl Külliyesinde yaplmas öngörülüyor.

Erdoan bakanlndaki toplantya, ura üyeleri Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, çileri Bakan Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz katlacak.

- Bir günde tamamlanmas planlanyor

ura toplants öncesinde Cumhurbakan Erdoan bakanlndaki ura üyeleri Antkabiri ziyaret edecek.

Cumhurbakanl Külliyesindeki toplantda albaylarn terfileri, görev sürelerinin uzatlmas ilemlerinin yan sra generallerin terfi ve atama dosyalar da ele alnacak. YA çalmalarnn bir günde tamamlanmas öngörülürken, urada alnan kararlar Erdoann onaynn ardndan uygulamaya konulacak.

- Komuta kademesinin durumu

urada ele alnacak konular arasnda general ve amirallerin terfi ve atama dosyalar da yer alacak.

Bu kapsamda, ya haddinin yan sra görevdeki bekleme süresini de henüz doldurmayan Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ile Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündarn mevcut görevlerine devam etmeleri bekleniyor.

Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geçen sene oramirallie terfi eden Deniz Kuvvetleri Komutan Adnan Özbaln ise görevdeki ikinci yllar bu sene doluyor.

Mavi Vatann korunmasndaki baarlarndan dolay Özbal ile hava harekatlaryla terör örgütlerine ar darbe vurulmasnda önemli görevler üstlenen Küçükakyüzün görev sürelerinin bir yl daha uzatlmas, YAtan çkmas beklenen kararlar arasnda yer alyor.

Böylece Yüksek Askeri ura toplantsyla, TSKnin komuta kademesinin mevcut yapsn korumas bekleniyor.

- Dördüncü yldz bekleyenler

YA kararlar kapsamnda baz korgeneraller de bir üst rütbeye terfi edecek. Bu kapsamda Deniz Kuvvetleri Komutanlndan bir, Kara Kuvvetleri Komutanlndan ise 7 isim arasndan bazlar dördüncü yldz takacak.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlnda, Kara Kuvvetleri Eitim ve Doktrin Komutan Korgeneral eref Öngay, 8. Kolordu Komutan Korgeneral Osman Erba, Genelkurmay kinci Bakan Korgeneral Metin Gürak, 2. Kolordu Komutan Korgeneral Zekai Aksakall, Genelkurmay Personel Bakan Korgeneral Selçuk Bayraktarolu, Kara Kuvvetleri Kurmay Bakan Korgeneral Yavuz Türkgenci ve 4. Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri ile Deniz Kuvvetleri Komutanlndan Donanma Komutan Koramiral Ercüment Tatlolu terfi srasnda yer alyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlnda ise boalan kadro bulunmamasndan dolay orgeneral terfisi beklenmiyor.

Ana Sayfaya Git