Yüksekdağ’a yurtdışına çıkış yasağı

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesince, "terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ hakkında "kuvvetli suç şüphesi bulunduğu" ve "sanığın kaçacağı şüphesini uyandıran olguların varlığı" gerekçesiyle yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Haberler 30.10.2016 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANLIURFA-anlurfa 5. Ar Ceza Mahkemesince, terör örgütü propagandas yapmak ve silahl terör örgütüne üye olmak suçlamasyla yarglanan HDP E Genel Bakan Figen Yüksekdaa yurt dna çk yasa getirildi.

anlurfa 5. Ar Ceza Mahkemesi, Yüksekdaa, Srtmz YPGye, YPJye ve PYDye yaslyoruz. açklamalar nedeniyle yargland davada, Cumhuriyet Basavclnn talebi üzerine kuvvetli suç üphesi bulunduu ve sann kaçaca üphesini uyandran olgularn varl gerekçesiyle yurt dna çk yasa koydu.

Öte yandan, HDP Genel Merkezinden yaplan açklamada, Yüksekda hakkndaki kararn hukuki olmad öne sürüldü. Mahkeme, daha önce de Yüksekda için mahkemeye zorla getirilmesi, Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla ifadesinin alnmas karar vermiti.

Ana Sayfaya Git