Yumruklar konuştu!

Genel Kurulda CHP'nin grup önerisi görüşülürken milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı.

Haberler 05.03.2020 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda CHPnin grup önerisi görüülürken milletvekilleri arasnda kavga çkt.

Genel Kurulda Y Partinin özel güvenlik görevlilerinin yaad skntlar, HDPnin kadn istihdam ile ilgili grup önerilerinin ele alnmasnn ardndan CHPnin dlibdeki askerler ile vatandalarn güvenlii hakkndaki grup önerisinin görümesine geçildi.

CHP Grup Bakanvekili Engin Özkoç, öneri üzerinde yapt konumada, Orta Douda yaanan savalarn sorumlusunun ABD olduunu söyledi.

AK Parti milletvekilleri, bugün düzenledii basn toplantsnda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana yönelik eletiri ve suçlamalarda bulunan Özkoça laf atarak ve sralarn kapaklarna vurarak tepki gösterdi.

Konumasn sürdürmeye çalan Özkoça protesto devam ederken TBMM Bakanvekili Süreyya Sadi Bilgiç birleime ara verdi.

CHP ve AK Parti milletvekilleri arasnda bir süre daha laf atma yaandktan sonra milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü. çok sayda milletvekili arasnda yumruklamaya varan kavga çkt.

AK Parti Grup Bakanvekili Bülent Turan ile CHP Grup Bakanvekili Engin Altay, milletvekillerini yattrmak için çaba harcad. Milletvekilleri arasnda bir süre de sözlü tartma yaandktan sonra ortam sakinleti.

-Sayg saygy dourur

Verilen aradan sonra Genel Kurul, çalmalarna devam etti.

CHP Grup Bakanvekili Engin Özkoçun Genel Kurulda yer almamas ve konumasnn yarm kalmas nedeniyle, CHP Grup önerisi üzerinde Grup Bakanvekili Engin Altay konutu.

Altay, Suriyede, dlibde art arda aldklar ac haberlerin, Mehmetçikle ilgili gelecek kaygsnn, ister istemez kaygya, gerginlik ortamna yol açtn söyledi.

Mecliste bu tür arbedelerin son bulmasn isteyen Altay, bunlarn vatanda nezdinde hiçbir siyasi partiye art getirmeyeceini, Meclisin itibarna halel getireceini ifade ederek, Bir ekilde azdan sözler çktktan sonra sözün esiri oluruz. Sayn Cumhurbakannn dün balatt, bugün süren, aslnda hiç olmamas gereken, yakmayan sözler sarf edilebiliyor. Askerimiz orada savarken bizim burada böyle davranmamzn kimseye hayr yok. Sinirlerimizi törpüleyeyim, Genel Kurulun çalmalarna devam gereklidir. deerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Grup Bakanvekili Özlem Zengin ise Biraz önce yaadmz olaylardan sonra hiçbir ey yokmu gibi davranamayz. Hepimizin üzgün olduunu biliyorum. Herkes derinden üzülüyor. Bunlara imkan vermemek lazm. Kelimelerle ifade etmek kolay ama eyleme dönütürmek lazm. dedi.

Zengin, baz eylerin liderler arasnda konuulduunu vurgulayarak, bir ülkenin cumhurbakanna ahlaken, edeben, hukuken, anayasal olarak söylenecek eyler olduunu, bu snrlar geçmemek gerektiini söyledi.

Türkiyenin, tarihin en zor günlerinden geçtiini dile getiren Zengin, En çok birlie, beraberlie ihtiyacmz olan zamandayz. tiraza, eletiriye, yöntem farkllna evet ama usul, edep dahilinde. Herkes azndan çkana dikkat etmeli. diye konutu.

Ana Sayfaya Git