'Zalim, zulmünden vazgeçecek'

HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, "16 Nisan, bütün Cumhuriyet tarihi boyunca en hayırlı pazar olacak. Bu hayırda kimse kaybetmeyecek. Sadece zalim, zulmünden vazgeçecek." dedi.

Haberler 15.03.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baydemir, partisinin TBMM Grup Toplantsnda yapt konumada, Figen Yüksekdan milletvekilliinin korsanvari yöntemlerle düüldüünü öne sürdü.

Peki, Selahattin Demirta ve Figen Yüksekda, Kürt halknn, 6 milyon seçmenin yüreinden nasl sileceksiniz? diye soran Baydemir, hükümetin suni gündemlerle varln sürdürdüünü savundu.

Türkiyenin sorun yaamad komusunun kalmadn belirten Baydemir, çerideki kutuplama yetmedi imdi de Avrupa ile kutuplama, dümanlk, kriz yaratmann çabasn en üst düzeyde görüyoruz. diye konutu.

Baydemir, unlar söyledi:

Kimden gelirse gelsin fikir hürriyetinin kstlanmasna, örgütlenme özgürlüünün kstlanmasna hayr diyoruz, faizme hayr diyoruz. u anda Avrupa ile yaanan tam bir alg operasyonudur, kandrma politikasdr, duygular suistimal etme politikasdr. Yasalara göre, yurt d temsilciliklerinde ve gümrük kaplarnda propaganda yaplamaz. Bu yasay yapan AKPnin kendisi. Peki sen niye kendi koyduun yasay ihlal ediyorsun? Bir maduriyet edebiyatyla referandumun çalmasn yürütme gayretindeler. Türbanl, ba örtülü bütün kadnlara ayn zamanda bu bir saldrdr, slamafobidir diyorlar. Allahtan korkun. Söz konusu kentin belediye bakan Fas asll Müslüman birisi. Gel bir de burdan yak. Peki ne yapacaksnz? 83 belediyeye kayyum atand. Hollandadaki belediye bakann da görevden alacak msnz? Sen kendi ülkende bu hakk topluma veriyor musun? Senin ülkende insanlar fikirlerini özgürce ifade edebiliyorlar m? Hayr. 6 milyon oyun iradesini tayan Selahattin Demirta, Figen Yüksekda, 40 milletvekili, iki bakan, Cizreye giremedi.

Bu konuda en dürüst davranan yine kabinenin bakan oldu. Ömer çelik bu krizden sonra oyumuz artt dedi. Bütün mesele bu. diyen Baydemir, Bir, iki puan oylar artsn ama memlekete ne olursa olsun. Aklsz ban cezasn ayaklar çeker, aklsz hükümet edenin cezasn maalesef halk öder. te biz bu faturann halka çkarlmamas için bu suni krize toptan hayr diyoruz, reddediyoruz, itiraz ediyoruz. diye konutu.

- Kuzu postuna bürünmü kurt

Rusya ile uçak krizini anmsatan Baydemir, imdi yine karnabahara vize almlar. Peki domatesin suçu ne? Suç portakaln hiç deil. Suç sizin zihninizde. ifadesini kulland.

Babakan Binali Yldrmn, HDP seçmenlerinden referandumda oy istediini belirten Baydemir, Ayn Babakan zmirde zmir marn okuyor, ayn Babakan bir baka yerde bozkurt iareti yapyor. dedi.

Babakan Yldrmn bozkurt iareti yapt bir fotoraf gösteren Baydemir, Bu ya bitmiliin fotorafdr ya da aslna rücu etmi olmann fotorafdr. Kuzu postuna bürünmü kurdun fotorafdr. deerlendirmesini yapt.

Devletin imkanlaryla kampanya yürütüldüünü öne süren Baydemir, referandum çalmas ad altnda toplumun bir kesiminin ötekiletirildiini, Hayr diyenlerin vatan haini ilan edildiini savundu.

Baydemir, 16 Nisan, Cumhuriyet tarihi boyunca en hayrl pazar olacak. Bu hayrda kimse kaybetmeyecek. Sadece zalim, zulmünden vazgeçecek. Zalimin zulmüne dur denmi olacak. Erdoan Cumhurbakan, AK Parti hükümet olmaya devam edecek ama ykm politikalar onaylanmam olacak. diye konutu.

- Ayinesi itir kiinin lafa baklmaz

Toplantnn ardndan gazetecilerin sorularn yantlayan Baydemir, Hollandaya yönelik alnan yaptrm kararlarn nasl deerlendirdiinin sorulmas üzerine, Ayinesi itir kiinin lafa baklmaz. Rusya, srail krizindeki tavrnz neydi, sonuç ne oldu? E bakanlar, gazeteciler tutuklu olmasayd, belediyelere kayyumlar atanmam olsayd, herkes ifade özgürlüünü kullanyor olsayd bu çklarn dünyada bir karl olurdu. yantn verdi.

Türkiye KDPsi referandumda evet diyeceini açklad. Bunu nasl deerlendiriyorsunuz? sorusuna Baydemir, Yurttalarn tercihi ne olursa olsun bizim söyleyebileceimiz tek bir kem söz yoktur. Biz Hayr diyenlerin ötekiletirilmesine, kampanyalarnn engellenmesine hayr diyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git