Zeytin dallarıyla mesajını verdi!

"Teröre hayır, kardeşliğe evet" pankartı ve zeydin dallarıyla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhabbet tablosu dosta güven, düşmana korku salıyor" dedi.

Haberler 04.02.2018 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, dün srasyla Bitlis ve Batmanda önce halkla bir araya geldi sonra, Partisinin 6nc Oloan l Kongrelerine katlarak, tarihi mesajlar verdi. Teröre hayr, kardelie evet pankartyla karlanan Erdoan, çokulu karlamay anlaml bulduunu ifade ederek, Muhabbet tablosu dosta güven, dümana korku salyor dedi.

Erdoan ilk olarak, Ak Partinin 6nc Olaan l Kongresine katlmak için Mutan, helikopterle Bitlise geldi. Cumhurbakn Erdoann katlaca kongrenin yaplaca smail Eren Spor Kompleksine gelenler, 3 ayr noktada kurulan polis noktasndan geçerek içeri girdi.

Erdoan, kongre öncesi otobüsün üzerinden spor kompleksinin önünde bekleyen kalabala seslendi. Zeytin Dal Harekatnda sabah ald bilgiye göre 823 teröristin etkisiz hale getirildiini belirten Cumhurbakan Erdoan daha sonra kongrenin yapld salona geçti. Erdoan, salonda tezahüratlarla karland. Bir grup partili, Reis, bizi Afrine götür sloganlar atnca Cumhurbakan Erdoan,nallah Afrine gitmek gerektii anda birlikte gideceiz. Ne diyoruz, yürüyeceksin, millet yürüyecek arkanzdan diye cevap verdi.

Millet olmann kolay olmadn söyledi. Erdoan, Ülkemize kurulan tüm kumpaslar, sahiplerinin balarna geçireceiz. Millet olmak öyle kolay deildir. Köklü bir ortak geçmiiniz, ortak idealleriniz, deerleriniz yoksa, millet olamazsnz. Sadece sradan bir topluluk olarak kalrsnz. Biz milletiz diye konutu.

NE HESAP UZMANI KEMALLER

Dava büyük olunca, çkan sorunlarn da büyük olduunu belirten Cumhurbakan Erdoan, Bu ülkede ne hesap uzman Kemaller, ne muhasebeci Kenanlar eksik olur. Unutmayn, ayn zamanda bu ülkeye daima damgasn Sultan Alparslanlar, Erturul Gaziler. Dün Frat Kalkan, bugün Zeytin Dal Operasyonunu yürüten aslanlarmz, Mehmetlerimiz var eklinde konutu.

ASLANLAR SAHAYA çIKINCA

Bu millete yürek ve bilek gerektiren meselede kimsenin geri adm attramayacan ifade eden Erdoan, Aslanlarn sahaya çkt yerde çakallara kuyruunu kstrp kaçmak düer. Daha düne kadar srtlarn dayadklar güce güvenerek bu millete meydan okuyan teröristlerin, inleri balarna geçince nasl sürüngene döndüklerini görüyorsunuz. Bu millete yürek ve bilek gerektiren meselede kimse geri adm attramaz ifadelerini kulland.

BAY KEMAL YTSEN AçIKLA

Konumasnda CHP lideri Kemal Klçdarolunu da eletiren Cumhurbakan Erdoan, öyle unlar söyledi: Anamuhalefetin bandaki zata sesleniyorum; Ey Bay Kemal, imdi kongre yapyorsun. Söyle bakalm, bu PYD terör örgütü müdür? Eer yiitsen terör örgütü olduunu açkla. PKK terör örgütü müdür, eer yiitsen açkla. YPG terör örgütü müdür, eer yiitsen açkla. Ama açklayamayacaksn. çünkü sen onlarn Meclisteki temsilcileriyle kol kola dolaan birisisin. Ak Partinin böyle bir derdi yok. Ak Parti, aka ak, karaya kara diyen bir partidir.

EKONOMY DE BR SLAH GB KULLANIYORLAR

Türkiyenin önüne kesmeye, diz çöktürmeye çaltklarn kaydeden Erdoan, FETÖ ihanet çetesini kullanarak yargdan, emniyete, orduya kadar her alanda darbe teebbüsleri ile önümüzü kesmek istediler. Bölücü terör örgütünü hem içeride, hem darda büyütüp, martp üzerimize saldlar. Eski alkanlklar gerei, ekonomiyi de bir silah gibi kullanarak ülkemize diz çöktürmeye çaltlar. Biz ise yaplan her saldrya hedeflerimiz ve gayretimiz sürekli yükselterek cevap verdik. Onlar milletimizi bölmeye çaltlar. Biz birliimizi, beraberliimizi daima güçlü kldk dedi.

SLAHLAR YÜZDE 60I, 70 YERL BAY KEMAL

Cumhurbakan Erdoan, Afrinde kullanlan silahlarn yüzde 60, 70nin yerli olduunu belirterek, Afrinde kullanlan silahlarn yüzde 60, 70i yerli Bay Kemal. Yllarca u Amerika bize insansz hava arac vermedi. Bizzat kendileri ile görütüümde, kongreden izin çkarsa dedi. Kongreden izin çkmad. Kötü komu, bizleri ev sahibi yapt. imdi insansz hava araçlarn silahlsn da silahszn da yapyoruz. u anda bizim silahl insansz hava araçlar ile Burseya Dan da vuruyoruz, vuracaz. Bu ülke toplu ine yapamyordu, nereden nereye diye konutu.

ZEYTN DALL BAYRAKLARLA KARILANDI

Erdoann ikinci dura Batman oldu. Erdoan, partisinin Batman l kongresine katlmak üzere Bitlisten helikopterle Batmana gitti. Erdoan karlayan partililer, zeytin dal aslan Türk bayraklar sallayp, sevgi gösterisinde bulundu. Kongreye katlan Cumhurbakan Erdoan, sahneye elinde zeytin dallar ile çkt. Kongrede konuan Erdoann sözleri sk sk tezehüratlar ve sevgi göstrerileri nedeniyle kesildi.

DOSTA GÜVEN, DÜMANA KORKU SALIYOR

Konumasnda, 3 yllk hasretin ardndan tekrar Batmanda olmann sevincini yaadn belirten Cumhurbakan Erdoan, Bugün karmda Teröre hayr, kardelie evet diyen, iradesine, geleceine sahip çkan bir Batman görüyorum. Batman, kardeliin, dayanmann ehri olduunu bugünkü tablo ile herkese ilan ediyor. Bu muhabbet tablosu, dostlarmza güven alarken, dümanlarmza da korku salyor dedi.

SEçMEN SUçLAYAN, HAKARET EDEN PART DELZ

16 Nisan referandumunda Batman genelinde arzu ettikleri rakama ulalamadn belirten Cumhurbakan Erdoan, unlar kaydetti:

Biz ana huhalefet gibi sandkta istedii sonucu alamaynca seçmeni suçlayan, millete hakaret eden bir parti deiliz. Biz sknty vatandamzda aramadk. Önce kendimizi hesaba çektik. Eksiklii, hatay, yanl kendimizde aradk. 2019 seçimlerine kadar eksiklerimizi giderip, Batmanda hedeflediimiz tabloyu yakalayacaz.

TERÖRSTLER NEFES ALAMAYACAK HALE GETRECEZ

Cumhurbakan Erdoann konumas srasnda salonda toplanan partililer sk sk te ordu ite komutan sloganlar att. Türkiyenin Ak Parti ile birlikte yepyeni bir siyaset anlay ile tantn ifade eden Erdoan, sözlerine öyle devam etti:

Bunun ad özgürlük siyasetididir, hizmet, eser, proje siyasetidir. Türkiye Ak Parti döneminde daha önce telaffuz dahi edilemeyecek sorunlarn üzerine cesaretle gitmi, birçounu çözmü, hl yoluna koymutur. 10 yllar boyunca milletin kann bir sülük gibi emen eski Türkiyenin baronlar dnda herkes bu durumdan memnundur. Yaymladklar bildiriyle, saa sola yazdklar mektuplarla Türkiyeyi yurt dna ikyet eden bu çevrelerin asl karn arsn biz çok iyi biliyoruz. Bunlarn adalet, bar gibi kavramlarla en ufak alakalar olmadn biliyoruz?

YÜRÜYECEKSN! MLLET YÜRÜYECEK ARKANDAN!

Konumas srasnda partililerin Reis bizi Afrine götür sloganlar atmas üzerine cevap veren Erdoan, Gerekirse önce ben gideceim. Siz de benimle birlikte geleceksiniz. Beraber, ne diyor air: Yürüyeceksin! Millet yürüyecek arkandan diye karlk verdi.

IRKçILIA DÜMEYN, KAVMYETçLK LÜTFEN YAPMAYIN

Bu topraklarn millete silah dorultan darbecilere, sokaklar sava alanna çeviren vandanllara, eli kanl terör örgütlerine kalemorluk yapanlara terk edilmeyecek kadar mübarek olduunu belirten Erdoan, öyle dedi:

Türkiye 80 milyon vatandamzn tamamna aittir. Onun için ben buradan özellikle Kürt kardelerime sesleniyorum. Bakn, rkçla dümeyin. Kavmiyetçilik lütfen yapmayn. Zira Rabbim bizi kabileler halinde yaratt. Kavimler halinde yaratt. Ama hiçbir kavmin bir dierine üstünlüü yoktur. Üstünlük ancak ittika ile takva iledir. Kim Allaha daha yaknsa en üstün olan odur. Biz birbirimizi sadece Yaradandan ötürü seveceiz. Biz asla ve asla kula kul olmayacaz. Biz sadece Allaha kul olacaz.

TERÖRSTLER HASANKEYF BARAJINI STEMYOR

Ne buyuruyor Peygamberimiz: Halka hizmet Hakka hizmettir. Biz bu emri kendimize rehber klarak, 15 yldr dier vilayetler ile beraber Batmana da hizmet götürmenin gayreti içindeyiz. 15 yldr heyecanmzdan, azmimizden bir ey kaybetmedik ifadelerini kullanan Erdoan, unlar söyledi: Ilsu Baraj bittiinde ylda 400 milyar kilovat üzerinde enerji üreterek, ekonomiye 1.5 milyar lira katk salayacak. Toplam maliyeti 8.5 milyar lira olan bu barajn yapm tamamlanmak üzere. Konumalardan sonra, eline zeytin dallarn alan Erdoan, folklor ekibi ile fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git