“Genetik gözaltı morlukları artık tedavi edilebiliyor”

Gözaltı morluklarının nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi veren Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Başar Kaya, “Bu nedenlerin çoğu kalıtsaldır, yani halkaların oluşmasına neden olan bu özellikleri doğuştan miras almışsınızdır. Bu genetik miras da artık tedavi edilebiliyor” dedi.

Haberler 25.12.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filiz YAA

DYARBAKIR(SÖZ)Op. Dr. Baar Kaya, gözalt morluklar hakknda bilgi verdi. Gözalt morluklarnn kaltsal olduunu söyleyen Kaya, halkalarn olumasna neden olan bu özelliklerin doutan geldiini kaydetti. Gözalt morluklarnn tedavi edilebildiini aktaran Kaya, yöntemlerle ilgili bilgi verdi.

CLT BAKIM TEDAVLERNE YILLIK 1.08 MLYAR DOLAR HARCIYORUZ

Op. Dr. Baar Kaya, 13 bin kiiyle gerçekletirilen bir aratrmaya göre, katlmclarn yüzde 53ü, bir numaral güzellik endiesi olarak gözalt morluklarn ve halkalarn belirtiyor. Bir pazar aratrma firmas olan Mintele göre ise, koyu halkalardan kurtulmak için tasarlanm ürünleri içeren yalanma kart cilt bakm tedavilerinin satlar yllk 1.08 milyar dolardan fazla diye konutu.

Genetik gözalt morluklarnn balca sebebi, bölgedeki klcal damarlardaki kan aknn yavalamas ve kann birikip göllenme dediimiz olayn gerçeklemesidir diye konuan Op. Dr. Baar Kaya, Eyelit ad verilen uygulama ile problemli bölgedeki damarlardan yeni klcal damar alar oluturarak, problemli damardaki göllenmi kan yeni damarlara datyor ve gözalt morluk görüntüsünü azaltyoruz dedi.

KAN AKIINI HIZLANDIRMAK GÖZALTI MORLUKLARINI AZALTIYOR

Genetik gözalt morluklar için ikyeti olan hastalarn haftada 1 kere, 5 ile 7 seans Eyelit uygulamas yaptrmasn gerektiini söyleyen Op. Dr. Kaya, Gözlerinizin altndaki damarlar doutan gelen alerjiler nedeniyle geniler. Vücutta zayf kan dolam, gözlerin altnda damarlarn olumasna neden olur. Gözalt morluklarnn birçok sebebi vardr. Gözalt çukurundan dolay oluan karanlk görüntü için doktorlar o bölgeyi dolgu malzemesi ile doldurarak karanlk görüntüyü azaltrlar. Göz kapann derisinin dnda pigmentasyon art var ise mezoterapi yaparlar ancak genetik olan göz alt morluklar yani damarsal olanlar için bugüne kadar yaplabilecek hiç bir ey yoktu. çünkü damara müdahale edilemiyordu. Buradaki problem, kan akn ve ortamdaki oksijenlenmeyi salayan damarlardan geçen kann birikip göllenmesidir. O göllenme onlarca damarda ayn anda oluup, ortaya bu karanlk görüntü (gözalt morluu) çkyor. Eyelit uygulamas genetik gözalt morluklarn azaltmak için göllenme olan damardaki kan akn hzlandrmaya yardmc oluyor diye konutu.

Uygulama hakknda detayl bilgi veren Op. Dr. Kaya, Kalclk süresinin 12 -36 ay olduunu söyleyebiliriz. Kalclk süresi kiinin stres faktörü ve sosyal yaam düzenine göre deiiklik göstermektedir. Genetik ve edinsel olan göz alt morluklarnda etkilidir. Uygulama yaplrken göz bölgesindeki ilik, 10 dakika içerisinde tamamen kayboluyor. Uygulamann bir yan etkisi yok. Sadece maksimum 2 gün uygulama bölgesinde hafif ödem olur. Tamamen geçicidir dedi.

Ana Sayfaya Git