‘Silikatlı maden suları Alzheimer rahatsızlığını geciktiriyor’

TÜM dünyada ve Türkiye’de Alzheimer hastalığının yıkıcı etkilerini azaltmak ve hastalığın erken dönemde tespit edilmesinin sağlanması amacıyla 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü olarak belirlenmiştir. Yapılan çalışmalarda silikat minerali içeren zengin maden sularının vücutta alüminyum birikmesini azalttığı ve Alzheimer rahatsızlığını geciktirdiği bildirildi. Niyazi Ercan, Beypazarı maden suyunun silikat miktarıyla zengin bir içeriğe sahip olduğunu söyledi.

Haberler 22.09.2021 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alzheimer hastal ileri yata beynin baz bölümlerinin zaman içinde giderek hasarlanmas sonucu, bata bellek olmak üzere tüm entelektüel faaliyetler, günlük ilevler ve davranlarda bozulma ile kendini gösteren bir hastalktr. ngiltere Keele Üniversitesinde akademisyenleri tarafndan Alzheimer Dergisinde yaynlanan makalede Alzheimer hastalna kar maden suyunun önemli bir faydas ortaya konuldu. Yaplan çalmalar dorultusunda, silikat minerali içeren zengin maden sularnn vücutta alüminyum birikmesini azaltt ve Alzheimer rahatszln geciktirdii belirtildi.

FARKINDALIK OLUTURULMASI GEREKYOR

Alzheimer hastalnn ykc etkilerini azaltmak ve hastaln erken dönemde tespit edilmesinin salanmas amacyla 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü olarak belirlenmitir. Konuyla ilgili açklamada bulunan Beypazar Maden Suyu Yönetim Kurulu Bakan Niyazi Ercan, Alzheimer hastalnn bir kiinin bana gelebilecek bireysel bir rahatszlk gibi düünülmemesi gerektiini söyledi. Alzheimer hastalna yönelik farkndalk oluturulmas gerektiini ifade eden Ercan, Son dönemlerde tüketiciler etiket okuma alkanlklarn kazandn ve seçimlerinde maden suyunun nasl mineraller ihtiva ettiini de kontrol ederek karar verdiini söyledi. Türkiyede 30u akn maden suyu kayna bulunmaktadr. Her maden suyunun içerdii mineral dengesi birbirinden farkldr. Beypazar Maden suyu içerdii silikat miktaryla zengin bir içerie sahiptir dedi.

TALEB KARILAMAK çN VAR GÜCÜMÜZLE çALIIYORUZ

Maden suyunda yer alan minerallerin salk açsndan faydalar ortaya çktkça maden suyuna olan talep ve sat grafikleri de yükseldiini belirten Ercan, silikat mineralini içeren maden sularnn Alzheimer rahatszln azaltc etkisinin olabileceinin ortaya çkmasyla, bu hastalktan korunmak isteyen tüketicilerin maden suyu taleplerinin arttn belirterek son bir ylda sat hacimlerinin yüzde 10 orannda yükseldiini belirtti. Ercan, son dönemlerde özellikle silikatl maden suyu araynda olan tüketicilerden büyük bir talep gördüklerini kaydederek, Bu nedenle artan talebi karlamak için yatrmlarmza hz kesmeden devam ediyor ve yeni devriye aldmz üretim hattmzla artan talebi karlamak için var gücümüzle çalyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git