1 mm uzatın 10 yaş gençleşin!

Diş Hekimi Pertev Kökdemir: “Yüzde yaşı gösteren birçok farklı belirti vardır ama bunlar içerisinde en önemlilerinden biri dişlerdir. Ön iki dişi çeşitli estetik metotlarla 1 milimetre kadar görünür hale getirerek, o kişinin yüzündeki ifade 10-15 yaş gençleştirilebilir.”

Haberler 22.11.2016 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Hekimi Pertev Kökdemir, di estetiinde 1 milimetrelik bir deerin bile ne kadar önemli olduunu belirtiyor ve 1 mm.lik bir di görüntüsü ile nasl 10-15 ya gençleeceinizi anlatyor:

Gözümüze estetik olarak güzel görünen hemen hemen her eyde bir altn oran vardr. Di ve yüz estetii için de bu geçerlidir. Estetik ikayetlerle bavuran hastalara yaptmz muayenelerde öncelikle Hastamzda diler, dudak ve çene yaps estetik kriterleri karlyor mu? buna bakarz.

ÜST DLERN TAMAMINA YAKINI GÖRÜNMEL

Di Hekimi Pertev Kökdemir, di ve dudaklardaki estetik kriterlerini de öyle anlatyor; Estetik bir gülü elde etmek için hastamz gülümsedii zaman; üst dilerin tamamna yaknnn görünmesi, üst di kesici uçlarnn alt dudaa hafif demesi veya teet geçmesi, büyük bir gülümsemede dudak köelerinde karanlk üçgenlerin kalmamas, dudaklar serbest haldeyken kesici di uçlarnn belli bir miktarda görünmesi gibi kriterlerin gerçeklemesi gerekir.

ÖN DLER YAIMIZI ELE VERYOR

Dudaklar serbest haldeyken ön iki diin görünme miktar hastalarmzn yüzünün daha genç görünmesinde önemli bir faktördür diyen Kökdemir, Doal yaam süreci içinde ön iki diimiz dier dilerimizde olduu gibi zaman içinde anr ve 40- 45 yalarnda tam dudak hizasna kadar anm olur. Eer bu ön iki dii, çeitli estetik metotlarla 1 milimetre kadar görünür hale getirirsek; o kiinin yüzündeki ifade 30lu yalara geri döner. Yani bu kiiye kardan bakanlar; yüzü 30-35li yalarda olarak alglar. 60 yalarndaki bir kiide de yine çeitli estetik yöntemlerle dileri 1 milimetre kadar görünecek hale getirirsek, kardan bakanlar bu kiiyi 45-50 yalarnda olarak alglar diyerek aradaki büyük fark anlatyor.

Tabii ki yüzde ya gösteren birçok farkl belirti vardr ama bunlarn en önemlilerinden biri dilerdir diyen Kökdemir; O yüzden estetik müdahale yaparken di ekillendirmelerini ve di formlarn, hastamz olduu yatan 10-15 ya daha genç gösterecek ekilde yapyoruz diyor.

HASTANIN BEKLENTLERN DNLEMEK ÖNEML

Di boylarn ve formlarn deitirirken 3 temel yöntem kullanlr diyen Di Hekimi Pertev Kökdemir, bu yöntemleri öyle anlatyor: Bunlar; zirkonyum veya porselen kaplamalar, bonding yöntemi ve empress laminalardr. Bu yöntemlerden hangisinin hangi hastaya daha uygun olduu yaplan muayene sonras ortaya çkar. Muayene srasnda hastamzn beklentilerini dinlemek, hastamz doru anlayabilmek ve ona göre hareket etmek; ortaya çkacak sonucun da daha memnun edici olmasn salar.

Ana Sayfaya Git