Yavaş’a soruşturma izni!

İçişleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında 'Görevi kötüye kullanma' ve 'Denetim görevini ihmal' suçlarından soruşturma yapılması için izin verdi.

Haberler 22.11.2025 - 14:13 Son Güncelleme : 22.11.2025 - 14:13

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konserlere ilişkin yapılan harcamalarla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında 32 konser hizmet alımında 154 milyon 453 bin 221,60 lira kamu zararı tespit edildi. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliğinin tevdii raporu, MASAK incelemesi, Sayıştay incelemesi ve bilirkişi raporlarına yansıyan tespit sonrası soruşturma sürecinde; 23 Eylülde aralarında eski belediye bürokratları ve şirket yetkililerinin bulunduğu 14 şüpheli, gözaltına alındı. Şüphelilerden 5i çıkarıldıkları mahkemece Zimmet ve Kamu kurum veya kuruluşların ihalesine fesat karıştırmak suçundan tutuklandı, 9u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma sonunda 5i tutuklu 14 sanık hakkında Nitelikli zimmet suçundan 7 yıl 6 aydan 31 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanarak dava açıldı.

SAVCILIK TALEPTE BULUNMUŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamenin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında soruşturma izni talep etti. İçişleri Bakanlığı, konser harcamalarında usulsüzlük yapıldığına yönelik iddialara ilişkin Yavaş ve Uzunoğlu hakkında Görevi kötüye kullanma ve Denetim görevini ihmal suçlarından soruşturma yapılması için izin verdi.

YAVAŞ İTİRAZDA BULUNACAK

Öte yandan, karara ilişkin ABB Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabından Yasal hakkımızı kullanarak en kısa sürede Danıştaya itiraz edeceğiz yanıtını verdi.

Ana Sayfaya Git