10 bin kanser hastası geldi!

Diyarbakır'daki nükleer tıp merkezi, Kovid-19 süresince 10 bin kanser hastasına hizmet verdi

Haberler 13.03.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi bünyesindeki nükleer tp merkezi, Kovid-19 döneminde 10 bini akn hastaya ifa datt.

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki kanser hastalarnn bat illerine sevk edilmeden Diyarbakrda tedavisine imkan salayan ve son teknolojik cihazlarla donatlan merkezde akcier, prostat, tiroid, meme, mide, kolon kanseri gibi sk görülen kanserlerin tan, evreleme ve tedavi hizmetleri veriliyor.

Kovid-19 süresince hizmetine ara vermeyen merkezde 10 bin kanser hastas hizmet ald.

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekimi Dr. Muhammed Asena, AA muhabirine, bölge halkna kanserin tehisi, tedavisi ve görüntüleme çalmalar konusunda ciddi hizmetler sunduklarn söyledi.

Bölgede özellikle meme, prostat ve kolon kanserine yönelik çok ciddi hizmetler sunduklarn anlatan Asena, Hastanemiz yüzde 80 kapasiteyle Kovid-19 hastalarna hizmet vermenin yan sra nükleer tp biriminde, yüzde 100 kapasiteyle hizmet verdik. Ortalama günde 20-30 aras hastaya, PET/BT hizmetiyle görüntüleme yapld. Kanser evreleme noktasnda hizmetimizde herhangi bir aksaklk olmad. dedi.

Asena, hastanede günlük 20 bin kiilik sirkülasyon yaandn dile getirerek, Nükleer tp birimimizle görüntüleme ve tedavi noktasnda sadece Güneydouya deil, ayn zamanda Dou Anadolu Bölgesine de hitap eden tek merkez. Günlük 25 ve 30 SPECT/BT görüntüleme raporlarn hazrlayarak bunlara cevap verdik. bilgisini verdi.

Sintigrafik görüntülemenin yapld alan genileterek gelen hastalar için daha konforlu alanlar oluturacaklarn kaydeden Asena, merkezi daha üst seviyeye tamay hedeflediklerini dile getirdi.

HASTALARIN çOUNDA TEDAV BAARIYLA SONUçLANDI

Nükleer Tp Uzman Doç. Dr. Halil Kömek de bölgeden gelen hastalarn görüntüleme ve tedavilerini yaptklarn söyledi.

Kömek, onkolojik görüntülemenin radyoaktif maddelerle yapld ve halk arasnda atom tedavisi diye bilinen yöntemle tiroit ve prostat kanserlerinde, nöroendokrin, çocukluk ça ve beyin tümörlerinde de tedavi hizmeti verdiklerini kaydetti.

Merkezdeki meslektalaryla tüm bölgedeki hastalarn yükünü aldklarn anlatan Kömek, Kovid-19 sürecinde kliniklerinin kapanmadn tüm yl boyunca kesintisiz hizmet verdiklerini aktard. Kömek, unlar kaydetti:

Merkezimizde 10 bine yakn sintigrafik görüntüleme yapld. Kanser hastalarnn yan sra, kalp, böbrek ve çocuk hastalklarn da içerecek ekilde geni bir alanda hizmet sunduk. Hastalarn çounda tedavi baaryla sonuçland. Bütün bölgede bu tedavilerin yapld tek birim olarak Kovid-19 salgn boyunca hizmet etmeye devam etti. Hastane, Avrupada tedaviyi uygulayan ilk merkezlerinden bir tanesidir. Bu konuda oldukça deneyimli bir kliniktir.

Tedavide önemli bir birim olduklarn aktaran Kömek, Karacier tedavilerinde baar oranmz oldukça yüksek. Hastalarmzn çou tedaviye iyi yant verdi. Bölge hinterlandmz, Van ve Malatyay oluturan bir bölge. Gerek radyoaktif iyot tedavisi alacak hastalar gerekse Lutesyum tedavisi alacak hastalar için aktif tek merkeziz. diye konutu.

Batmandan tedavi için gelen 2 çocuk annesi Kadriye Ik, hastanede 5 senedir tedavi gördüünü söyledi.

Ik, Batmanda ameliyat oldum. Ama tedavimi burada sürdürüyorum. Buradaki doktorlardan, hemirelerden de çok memnunum. yiletim. ifadesini kulland.

Hastalardan 90 yandaki Saime Ay da halsizlik nedeniyle 3 ay önce hastaneye geldiini belirterek, mide kanseri tehisi konulduunu söyledi.

Hastalk nedeniyle bir haftadr tedavi gördüünü belirten Ay, çok ükür, hastaneden ve doktorlardan çok memnunum. Tedavimi burada gerçekletiriyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git