10 Mucize Besin!

Doğru beslenme ile hem sağlıklı bir bedene hem de sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkün. Tüketilen besinler cilde uygulanan kremlerden çok daha etkili. Doğru ve sağlıklı beslenerek genç ve parlak bir cilde sahip olabilir ve cildinizi kırışıklıklara karşı koruyabilirsiniz.

Haberler 15.11.2016 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzman Diyetisyen pek Aaca Özger güzel bir cilt için beslenme önerilerinde bulunuyor. te Özgerin tavsiyeler;

1-Yumurta : çeriindeki Biotin ve B12 vitaminleri sayesinde

2-Ceviz : (Omega 3 ya asidi içerir. Cildin elastikiyetini salar.)

3-Turuncu renkli meyve ve sebzeler (Havuç, kuru kays, balkaba, hurma): Yüksek A vitamini içerikleri ile cilt dostu besinlerdir. Cildi ultraviyole nlarna kar korur. Ayrca kuvvetli antioksidanlara sahip olduu için cildinizi krtrmaya sebep olacak serbest radikallerle de savar

4-Krmz et : çinko ve demir içeriinden dolay cilt saln korumada ve gelitirmede etkilidir. Haftann 2 günü krmz et tüketmeye özen gösterin.

5- Süt ve süt ürünleri: Bata çinko olmak üzere zengin mineral içerii sebebiyle salkl cilt üzerinde etkilidir. Her gün ortalama 2-4 porsiyon süt ve ürünleri(yourt,ayran,cack,kefir) tüketmeyi ihmal etmeyin.

6- Balk : Ton bal ve bal bata olmak üzere omega 3 içeriinden dolay haftann 3 günü mevsim bal tüketmeye özen gösterin. Omega 3 ya asitleri, cildin nemlenmesine katk salar.

7- Mor renkli meyveler (Dut, Böürtlen, ahududu, Yaban Mersini): Cilt dokusunu besleyen klcal damarlar koruyan ve kuvvetlendiren flavonoid dut-böürtlen tipi meyvelerde bol miktarda bulunur. Kan dolamna faydal olan bu meyveler cildinizin geç yalanmasn salar; cildi oluabilecek krklara kar korur.

8- Kefir: Probiyotik özellikli kefirde cilt dostu bakteriler bulunmaktadr. Cildi hem iç hem de d yönden düzenler ve onarr.

9- Zeytinya: Omega-9 kayna olan zeytinya cilt sal üzerinde olumlu etkilidir. Özellikle yaa bal cilt krklndan korunmada etkilidir.

10- Su: cildin nem dengesinde büyük rol oynar. Salkl bir cilt için her gün ortalama 2 litre su için.

Ana Sayfaya Git