10 soruda diş beyazlatma

Dişlerinizi beyazlatmak istiyorsunuz ancak tereddütleriniz mi var? Diş Hekimi Pertev Kökdemir, diş beyazlatma konusunda bilmeniz gerekenleri en sade şekliyle anlattı.

Haberler 06.01.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özgüvenle gülümseyebilmek için bembeyaz dilere sahip olmamz gerektiini biliyor musunuz? Özel hayattan kariyere, yeni tantnz insanlardan arkada ilikilerine kadar tüm hayatnz etkileyen gülümseme için inci gibi dilere sahip olmak isterken kafanzda pek çok soru iaretleri de olabilir te bu sorular Di Hekimi Pertev Kökdemir, sizler için yantlad:

Di beyazlatma seçenekleri nelerdir?

Di beyazlatma (bleaching), karbamid peroksit ve türevleri kullanlarak yaplan bir aartma (renk açma) ilemidir. Kullanlan maddeler oksijen aça çkarr, dilerin rengi açlr. Estetik di hekimliinin son derece güvenli bir uygulamas olan di beyazlatma ilemi; ofis ve ev uygulamalar olmak üzere iki ekilde yaplr.

Ev beyazlatmas ile ofis beyazlatmas arasndaki farklar nedir?

Klinikte di hekimi kontrolünde, hastaya di eti, dudak ve yumuak dokular korumak için özel jel ve ekartörler uygulanr. Daha sonra dilerin beyazlamasn salayan özel beyazlatma jelleri sürülür ve beyazlatma ilemine balanr. Yaklak 40 dakika-1 saat boyunca beyazlatma ilemi devam eder ve gerekirse seans tekrar yaplarak istenilen beyazla ulalr. Bu ilem ofis beyazlatmasdr.

Di beyazlnn devam ve renklenmenin geri dönüümünü engellemek amacyla ya da ev beyazlatmas yapmak isteyen hastalar için her hastaya özel, alt ve üst çene dileri için plaklar hazrlanr ve hastaya bu plaklara sürüp evde uygulamas için özel beyazlatma ajanlar verilir. Bu uygulama ise ev beyazlatmasdr.

Ya snr var m?

Di Hekimi Pertev Kökdemir, Yetikin herkese uygulanabilir. Ancak 18 yandan küçüklerde, kanser tedavisi gören hastalarda, ciddi di eti problemi olanlarda, diin mine yüzeyinde defekt bulunan hastalarda uygulanmas sakncaldr diyerek uyard.

Di beyazlatma, di minesine zarar verir mi?

Di hekimi kontrolünde yaplan beyazlatmann, dilere hiçbir zarar yoktur. Die zarar vermediine dair çok sayda aratrma mevcuttur. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli ey, piyasada denetimsiz olarak satlan, içeriinde dilere zararl maddeler olabilecek ürünlerin kullanlmamas gerektiidir. Kontrolsüz kullanlan di beyazlatma ürünleri, di ve di etlerinde yapsal bozukluklara neden olabilir.

Sonuçlar görmek ne kadar sürüyor?

Tedavi ortalama 1-2 hafta içinde sonlandrlr. Diler 2-3 hafta içerisinde beyazlam olur.

Diler ne kadar beyazlar?

Renklenmi ve doutan koyu renkli olan dileri, estetik di hekimliinde son yllarn en gözde trendi olan Teeth Bleaching dediimiz di beyazlatma sistemi ile sekiz tona kadar açmak mümkün. Yalandkça daha az etki elde edilir. Gençlerin dileri, yal insanlardan çok daha fazla beyazlama eilimi gösterir.

Olas yan etkiler nelerdir?

Uygulama esnasnda dilerde geçici olarak hassasiyet görülebilir diyen Kökdemir, Bu hassasiyet kalc deildir. Bunu önlemek için yaplabilecek eyler var. Örnein, dolgularn szdrmadndan emin olun diyor.

Hassas dili birisi için hangi tedavi seçenei daha iyidir?

Eer dileriniz çok hassas ise, beyazlatma ilemini ofis tipi beyazlatma ile di hekiminize yaptrmanzda fayda vardr. Hekiminiz size özel bir tedavi prosedürü gelitirecektir. Baz insanlar gerçekten çok hassas dilere sahipse, dileri daha az hassas hale getirmek için önce florür tedavileri kullanlabilir veya daha düük bir konsantrasyonda aartma ilemi daha uzun süreye yaylabilir.

Dileri beyazlatmak güvenli midir?

Beyazlatma uygulamas hekim kontrolünde yapldnda dilere ve di etlerine hiçbir ekilde zarar vermez.

Sonuçlar etkili ve uzun süreli olur mu?

Di lekelenmesi ve renklenmesi; az hijyeninin yetersizlii, kafein, ekerli, asitli ve renkli gdalar, sigara, puro gibi tütün ürünlerinin tüketimi ve yalanmayla birlikte ortaya çkan bir görüntüdür. Yalanmayla oluabilecek kararmaya yapabileceimiz bir ey yok, maalesef yeniden oluacak. Ancak dierlerine dikkat ederseniz daha uzun süre (iki yl kadar) beyaz dilerinizde yaayabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git