10 yıl sonra iyileşebildi!

Kazara kendini vuran genç Türkiye’de nadir yapılan üreter plase ameliyatı ile 10 yıl sonra sağlığına kavuştu.

Haberler 03.03.2022 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda 10 yl önce 16 yandayken köpeklerin kavgasn ayrmak isterken kazara kendini vurup idrar yollarnda sorun oluan 26 yandaki Mehmet Balaman, gittii birçok hastanede salna kavuamazken, bavurduu özel hastanede 10 yl sonra eski salna kavumann mutluluunu yayor.

Diyarbakrda 2012 ylnda köpeklerin kavgasn gören ve elinde bulunan pompal tüfein kabzasyla köpekleri ayrd srada pompal tüfein ate almas sonucu kasnda yaralanan Mehmet Balaman (26), kaldrld hastanede tedavi altna alnd. Hastanede tedavisi tamamlanan Balaman, taburcu edildikten sonra idrar yollarnda zedelemeden dolay bir hortum yardmyla idrarn yapmaya balad. drar yollarndaki zedelemeden dolay birçok hastaneye bavuran Balaman, 10 ylda gördüü hiçbir tedaviden sonuç alamad. Diyarbakr Memorial Hastanesine bavuran Balaman, yaplan ameliyatla, yanandan alnan dokunun idrar yollarna nakili ile salna kavutu.

6 saat süren zorlu bir operasyon sonunda gelen sevinç

Balamann ameliyatn yapan Üroloji Uzman Doç. Dr. Muhammet Fatih Klç, Mehmetin ailesiyle kendisine bavurduunu söyledi. Hastann, 10 yl önce ateli silah yaralanmas sonucu idrar çk kanal kopmu bir vaziyette olduunu belirten Klç, Hasta birçok hastaneye bavurmu fakat doku tamiri yaplamamas nedeniyle baarl bir operasyon yaplamam. Buraya geldiinde yaptmz aratrmalarda iimizin zor olacan biliyorduk. Türkiyede nadiren yaplan ürete plase ameliyatn yanak dokusundan aldmz bir doku parçasn alarak idrar çk kanaln tamir yaptk. 6 saat süren zorlu bir operasyon sonucunda hastaya bir ay boyunca sondaj taktk ve sondaj çektikten sonra 10 dakikalk heyecanl ve umutlu bir bekleyi oldu. Ardndan Mehmet gözündeki o sevinç ile kla geldi. Hocam idrarm yapabiliyorum dedi. drar yapmann ne kadar güzel bir ey olduunu o anda bizde kendisine anlam olduk. Hastamz 10 yl sonra normal bir insan gibi idrar yapm oldu. Kendisinin adna bizlerde sevindik dedi.

Bandan geçen olay anlatan Mehmet Balaman ise, olayn 2012 ylnda gerçekletiini ifade etti. Ateli silah nedeniyle yaralandn hatrlatan Balaman, Köpekler kavga ettii srada onlar ayrmak için elimde bulunan pompal tüfein kabzasyla ayrmaya çaltm ve o esnada tüfek ate ald. Pompal tüfein ate almas nedeniyle saçmalar kasklarma isabet etti. Olayn ardndan ilk operasyonu Diyarbakrda geçirdim., stanbulda 3 operasyon geçirdim. 2si açk 3 ameliyat oldum ve 10 yldr gitmediim salk kurumu kalmad ama bir türlü eski salma kavuamadm. En son Fatih hocamza denk geldik. Ameliyatm yapt ve çok ükür baarl geçti. Kendisine teekkür ederim diye konutu.

Ana Sayfaya Git