10 yıldır cep telefonu kullananlara kötü haber

Yüksek gerilim hatları, baz istasyonları ve cep telefonları gibi kaynaklardan yayılan düşük enerjili elektromanyetik radyasyonun sağlık üzerine olan etkileri sürekli tartışma konusu olur.

Haberler 15.03.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu sefer haberler kötü. Uzun dönem cep telefonu kullanlmas ile beyin tümörü arasnda toplumu yakndan ilgilendiren bir iliki saptand.

10 YILDAN FAZLA KULLANANLAR

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzman Prof. Dr. Ersin Erdoann verdii bilgiye göre, 10 yl ve üzerinde cep telefonu kullananlarda risk yüksek. Banzn cep telefonunu kullanmay tercih ettiimiz tarafnda iki kat daha fazla beyin tümörü olma olasl var.

Prof. Dr. Ersin Erdoan, Bizim tecrübemizle de uyum salayacak ekilde uzun dönem cep telefonu kullanm ile ayn tarafta beyin tümörü gelime olasln düündüren yeterli epidemiyolojik delilin varl ortaya konulmutur diyerek cebimizdeki tehlikeye dikkati çekiyor. 11 çalma irdelenerek ulalan sonuçlar, uluslar aras saygnl olan Surgical Neurology isimli Beyin Cerrahisi dergisinde de yaynland. Türkiyede 23 ubat 1994 tarihinden bu yana 23 yldr cep telefonu kullanlyor.

Ana Sayfaya Git