10 yıldır yatağa mahkum oğullarına bakıyor

26, 29 ve 30 yaşında olan Çelik kardeşler, birer yıl arayla beyinde oluşan hasar nedeniyle kısmi felç geçirdi.

Haberler 29.03.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekova lçesine bal nanl Köyünde yaayan 30 yandaki Fatih, 29 yandaki Eref ve 26 yandaki Macit çelik kardeler, birer yl arayla hastalanmaya balad. Beyindeki hasar nedeniyle hastalanan ve bellerinden aas tumayan kardeler yataa baml kald. Eini 20 yl önce kaybeden ve 13 çocuuna tek bana bakmak zorunda kalan anne Macide çelik (68), çocuklarnn hastalanmadan önce salk durumlarnn yerinde olduunu belirterek, çocuklarmn daha önce salklar gayet yerindeydi. Okula gidip geliyorlard. Bir olum 8 ay askerlik bile yapt. Babalaryla birlikte tarlada çalyorlard. çobanlk yapyorlard. Eimin vefatnn ardndan her ey kabus gibi oldu. Elimde avucumda ne varsa onlarn sal için harcadm. Fakat çocuklarm salklarna kavuamadlar dedi.

lk olarak en büyük olu Fatihin bacak ars ikayetiyle hastaneye götürdüklerini fakat herhangi bir tehis konmadn söyleyen anne çelik, daha sonra olunun ikayetinin artmasyla birlikte, Ankaraya gittiklerini orada ameliyat olduunu söyledi.

YÜREK SIZLATAN DRAM

Ancak bir düzelme olmadn anlatan anne çelik, Dier çocuklarm da birer yl arayla yataa mahkum oldular. Beyindeki hasar nedeniyle yürümeyedikleri belirtildi dedi.

8 ay askerlik yaptn söyleyen Eref çelik, Askerdeyken ilk aylarda herhangi bir rahatszlm yoktu. Sonras yava yava dizlerime arlar balad. Askerlikten doktorlar bana çürük raporu verip eve gönderdiler. Sonra yataa mahkum oldum. Arkadalarm gibi darya çkp gezemiyorum bir yerlere gidemiyorum. Tek isteim salma kavuup arkadalarmla birlikte gezmek istiyorum dedi.

Darya kadar çkamadn belirten Fatih çelik ise Ailemin destei ile odadan oda gidebiliyorum. 3 yl çobanlk yaptm. Babamla beraber tarlada çaltm hiçbir rahatszlm yoktu. Babam vefat ettikten sonra birden bu hastala yakalandm. Sonras iki kardeim de birer yl arayla benim hastalma yakaland. Tedavi olmak istiyoruz top oynamak halay çekmek istiyorum dedi. En son kardeleri gibi yataa mahkum olan Macit çelik, ise kendisi ve kardeleri için bir çözüm bulunmasn isteyerek yetkililerden yardm istedi. Ailenin dier çocuklarnn ise salkl olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git