117 yaşındaki kadın Kovid-19'u hafif atlattı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde yaşayan 117 yaşındaki Muteber Engindeniz, iki doz aşısını yaptırdıktan sonra yakalandığı Kovid-19'u hafif semptomlarla atlattı.

Haberler 12.10.2021 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAKKAR - Hakkarinin Yüksekova ilçesine bal Esendere beldesinde yaayan 117 yandaki Muteber Engindeniz, iki doz asn yaptrdktan sonra yakaland Kovid-19u hafif semptomlarla atlatt.

Beldenin Akçadam köyünde yaayan 5 çocuk annesi ve 36 torun sahibi Engindeniz, yaklak 4 ay önce aralklarla iki doz Kovid-19 as yaptrd.

Alardan sonra Kovid-19a yakalanarak 15 gün evde tedavi gören Engindeniz, alarn da etkisiyle hastal hafif atlatarak, yeniden salna kavutu.

Hastal yenmenin mutluluunu yaayan Engindeniz, herkese a yaptrmalar çarsnda bulundu.

Engindeniz, 4 ay önce Kovid-19a yakalandn ve iki hafta evde karantinada kaldn söyledi.

Bu süre zarfnda ilaç kullandn ve iyi beslenerek hastal atlattn belirten Engindeniz, çocuklarm da bana destek oldu. Köyde küçükba hayvanclkla urayoruz. Önceden koyunlar samaya yaylaya giderdim. Artk gidemiyorum, evdeki ilerle urayorum. Bahçede tavuklara yem veriyorum. ki doz am da oldum. u an çok iyiyim. Doktora gitmeyi gerektirecek bir rahatszlm yok çok ükür. Ben am oldum. Herkesin alarn olmasn istiyorum. Bu illeti baka türlü yenemeyiz. diye konutu.

19 yl önce eini kaybettiini, çocuklar ve torunlaryla yaadn anlatan Engindeniz, çocukluundan beri her gün doal süt, yourt, peynir ve bahçesinde yetitirdii sebzeleri tükettiini aktard.

1994 ylnda 30 ailenin yaad köyde u an sadece iki ailenin kaldn bildiren Engindeniz, Köyümüz çok güzel. Burada çiftçilikle urayoruz. Her eyimiz doal, yiyeceklerimizi kendimiz karlyoruz. Eskiden sürekli dada koyun samaya ve pancar toplamaya çkardm. 2 yldr ilerimi gelinlerime braktm. dedi.

Ana Sayfaya Git