118'lik nineye sürpriz doğum günü

Bitlis'in Hizan ilçesinde 118 yaşına giren Asiye Sutlu için sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.

Haberler 25.05.2017 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdür Vekili smetullah Altun ve beraberindekiler, Koçyiit köyünde 118 yana giren, 8 çocuundan 41 torunu, 28 torununun torunu bulunan ve evde bakm hizmeti alan Asiye Sutluyu ziyaret etti.

Ziyarette, Sutlunun doum günü dolaysyla pasta kesildi ve çeitli hediyeler verildi.

Sutlu, AA muhabirine Kürtçe yapt açklamada, kendisi için doum günü etkinlii düzenleyen Altun ve beraberindekilere teekkür etti.

- Doal yiyeceklerle beslendim

Hayat boyunca doal yiyeceklerle beslenmeye çaba gösterdiini anlatan Sutlu, Eskiden yöresel yemekler yerdik. Kendi yaptmz tereya, yourt, kekek, ayran a ve doada yetien ifal bitkileri tüketirdik. Bu yemekler çok salklyd. imdi öyle yemekler yaplyor ki insan yiyemiyor. Dada doal yetien kenger ve ifal bitkiler çok salklyd. dedi.

Gençliinde hayvanlar samak için yaylaya gittiini, dadan köye srtlarnda çal ve aaç dallarn tadklarn belirten Sutlu, o zamanlar kuvvetinin yerinde olduunu ifade etti.

Sutlu, tansiyon ve eker hastas olduunu dile getirdi.

Einin 45 yl önce hayatn kaybettiini belirten Asiye nine, Komularm bana babalar olanlar bile senin gibi çocuklarn iyi yetitiremiyor. diyordu. Öyle bir baktm ki kimse çocuklarmn yetim olduunu anlayamad. diye konutu.

- ifal bitkilerden yaplan yemekleri istiyor

Sutlunun gelini Zinnet Sutlu ise kaynvalidesinin her eyiyle ilgilenmeye çaltn ifade ederek, Kaynvalidem sürekli eski, ifal bitkilerle yaplan yemekleri istiyor. Ben onun her türlü bakmn yapyorum. Biz birbirimizden razyz. ifadelerini kulland.

Asiye Sutlunun torunu Mekin Sutlu da babaannesinin 118 yana girdiini, salk durumunun iyi olduunu, devletin babaannesinin bakm için her türlü yardm yaptn anlatt.

- Asiye teyzemiz ulu çnar gibi

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdür Vekili Altun da hem Asiye nineden uzun yaamn srrn örendiklerini hem de evde bakm artlarn yerinde gördüklerini ifade etti.

Devletin ve Bakanlklarnn yallara büyük önem verdiine iaret eden Altun, öyle konutu:

Asiye teyzemiz ulu bir çnar gibi. Cumhuriyetimizden daha yal. Yallarmz yalnz brakmamamz ve onlarn bakmn yapmamz gerekiyor. Devletimizin de bu çerçevede salad imkanlar var. Evde bakm destei salyoruz. Yallarmz, kökümüz ve geçmiimizdir. Geleceimizin salkl olmas için geçmiimize sahip çkmamz gerekiyor. Asiye teyzemiz de bu anlamda önemli bir örnek. stek ve emirleri olursa her zaman yanlarnda olacaz. Madur ailelerimizin ve ihtiyaç sahibi tüm vatandalarmzn her zaman yannda olduk, olmaya da devam edeceiz.

Altun, Asiye Sutlu Mersinde olduu için doum gününü biraz gecikmeli kutladklarn dile getirdi.

Siirtin irvan ilçesinde dünyaya gelen Sutlu, nüfuz cüzdannda miladi takvime göre 17 Nisan 1899 doumlu görünüyor.

Ana Sayfaya Git