12 yıllık çocuk hasreti makas tekniğiyle son buldu

Diyarbakır’da yaşayan ve 12 yıldır çocuk hasreti çeken Gülçin Saraç Dursun’un özlemi, makas yöntemiyle son buldu.

Haberler 16.08.2019 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan 35 yandaki Gülçin Saraç Dursun 12 yldr çocuk hasretiyle birçok ilde tüp bebek merkezlerine bavurdu. Dursun, yaplan birçok tedaviye ramen gebe kalamad. Arkada tavsiyesiyle Kadn Doum ve Tüp bebek Uzman Prof. Dr. Hakan çoksüere bavuran Gülçin Saraç Dursunun, rahminde perde ve yapklklar olduu tespit edildi. Makas teknii ile rahimin perdesi ve yapklklar temizlenen Dursun, kendiliinden gebe kald.

12 yldan sonra makas teknii ile kendiliinden gebe kald

Kadn Doum ve Tüp bebek Uzman Prof. Dr. Hakan çoksüer, 12 yldr çocuk hasreti çeken Gülçin Saraç Dursunun, makas tekniiyle perde açma ve rahim ykama ameliyat sonras kendiliinden gebe kaldn söyledi. Prof. Dr. çoksüer, Hasta 12 yllk çocuk özlemiyle kliniimize bavurdu, biz hastay deerlendirdiimizde daha önce baka kliniklerde yumurta çatlatma, büyütme ve alama tedavileri verildiini gördük. Biz ilk önce detayl bir aratrma yapyoruz, detayl aratrmada hormon, sperm ve rahim filmlerine bakyoruz. Bu hastann rahim filmini deerlendirdiimizde bir perde olduunu gördük. Rahimde imdiye kadar bu tahliller yaplmam, sürekli yumurta büyütme ve erkek sperm faktörüne yönelik tedaviler yaplm. Rahim perdesini gördüümüzde rahim temizleme ve perde açma tedavisi uyguluyoruz. Bu uygulama hem yakarak oluyor hem de makasla oluyor, bizde yakmay tavsiye etmiyoruz makasla hiçbir dokuya zarar vermeden o yapklklar temizleyerek oradaki perdeyi ortadan kaldrdk ve hasta kendiliinden gebe kald. 12 yldan sonra makas teknii ile kendiliinden gebe kald. Gerçekten de çocuk sahibi olmak istiyorsanz, altta yatan sebebi bulmak lazm. Altta yatan sebebi bulmadan yaplan her tedavi bir zaman kaybdr, zaman geçtikçe çocuk sahibi olma durumu azalyor. çocuk sahibi olmak isteyenler doru hekim, tehis ve tedavi yollarn takip etmeleri lazm. Hastalar bu yüzden hangi alan olursa olsun hekimlerini detayl aratrmalarn öneriyoruz, Rabbim çocuk sahibi olmak isteyen herkese bunu nasip etsin istiyoruz dedi.

35 yandaki Gülçin Saraç Dursun ise 12 yldr evli olduunu, rahim ykama tedavisi gördüünü ve 2 ay sonra gebe kaldn belirterek, Allah Hakan hocadan raz olsun onun sayesinde imdi mutluyum diye konutu.

Ana Sayfaya Git