13 Milyar Dolar Kiloya Harcama!

Kilo vermek için yılda 13,6 milyar dolar harcıyoruz. Sağlık harcamalarının yüzde 23’ü şeker hastalığının tedavisi için, kullanılıyor.

Haberler 10.06.2019 - 13:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Obezite uzmanlar, yeni istatistiklere göre eker hastalnda OECD ülkeleri arasnda dünya ikincisi, obezitede ise Avrupa birincisi olduumuzu açklad. Yine uzmanlara göre sadece obezite tedavisi için ylda 13.6 milyar dolar para harcyoruz.

Aritmi Salk Grubu, eker hastal ve obezite ile metabolik cerrahi hakknda ameliyatl bilgilendirme toplants tertip etti. Ameliyata zmir, çanakkale, Kocaeli, Bursadan hekimler katld. Ameliyat gerçekletiren Genel Cerrahi Uzman Op. Dr. Ersun Topal, hekimlere tip 2 eker hastalnda metabolik cerrahi konusunda bilgi verdi.

EKER HASTALII

Tip 2 eker hastal ve obezitenin ülkemizin en ciddi salk sorunu olduunu ifade eden Topal, eker hastalnda OECD ülkeleri arasnda dünya ikincisi, obezitede ise yeni istatistiklere göre Avrupa birincisiyiz. Yakn zamanda yaplan bir çalmaya göre tip 2 eker hastal ve obeziteye bal gelien hastalklar nedeniyle ylda 13.6 milyar dolar para harcyoruz. Ülkemizde salk harcamalarnn yüzde 23ü eker hastalnn tedavisi için harcanyor dedi.

13.6 MLYAR DOLAR

Metabolik cerrahi eitim için yaplan ameliyatta tip 2 eker ve obezite hastas 3 kiiye, hastalklardan kurtarabilmek için metabolik cerrahi yöntemlerini uyguladklarn ifade eden Genel Cerrahi Uzman Op. Dr. Ersun Topal, canl ameliyat srasnda bilgileri 4 farkl ehirden meslektalaryla paylatklarn belirtti. 6 ylda 600 hastaya obezite ve metabolik cerrahi yöntemlerini baar ile uyguladklarn belirten Topal, Tecrübe ve birikimlerimizi bu toplantda meslektalarmzla paylatk. Bize bu frsat veren, obezite ve metabolik cerrahi ameliyatlar için alt yaps son derece mükemmel olan Aritmi Osmangazi Hastanesine teekkür ederiz dedi.

Ana Sayfaya Git