16-18 yaş grubuna TURKOVAC aşısı!

TURKOVAC'ın 16-18 yaş grubundaki etkinlik çalışmaları gelecek hafta başlayacak.

Haberler 25.12.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA (AA) - Ankara ehir Hastanesi Genel Hastane Bahekimi ve TURKOVACn hatrlatma dozu çalmalarnn idari koordinatörü Doç. Dr. hsan Ate, gelecek hafta yerli ann 16-18 ya grubu çocuklardaki etkinlii ve güvenilirliinin deerlendirilecei çalmaya balayacaklarn bildirdi.

Ate, seri üretimine balanan yeri inaktif a TURKOVACn klinik çalmalarn yürüten ekiple Ankara ehir Hastanesi A Biriminde basn mensuplarna açklamalarda bulundu.

TURKOVAC alarnn yaklak 20 aylk süreçte gelitirildiine iaret eden Ate, hiç a olmam, ardndan çift doz alarnn üzerine hatrlatma dozu uygulanan gönüllüleri içerisine alan çok sayda klinik çalma gerçekletirildiini anlatt.

Doç. Dr. Ate, bu çalmalarn bir bölümünün tamamlandn, bir ksmnn da devam ettiini vurgulayarak, Elimizdeki mevcut verilere baktmzda hastalktan korumak ve antikor yantnn oluup olumad yönünde yaptrdmz bir deerlendirme var. Bu deerlendirmeleri göz önünde bulundurduumuzda TURKOVACn inaktif alar grubunda etkinliinin olduu, istediimiz etkin yantn elde edildii ve bununla birlikte de herhangi ciddi reaksiyon gelimediini gözlemledik. deerlendirmesinde bulundu.

Alarda en çok odaklanlan ksmn yan etkiler olduuna dikkati çeken Ate, Amz yan etkiler konusunda da güvenilir bir a. 100 hastann belki 10unda lokal etkiler dediimiz 24 saati amayan etkiler mevcut. Bunlar da ksa süre içerisinde düzeliyor. bilgisini paylat.

- Yüzde 70e yakn gönüllü tamamland

u anda hiç a olmam gönüllülere yönelik ve hatrlatma dozunun uyguland klinik çalmalarn devam ettiini aktaran Ate, sözlerini öyle sürdürdü:

u anda yüzde 70e yakn gönüllü tamamland. Yüzde 30 gibi bir gönüllü grubunu daha dahil ettiimizde çalmamz sonlanm olacak. Önümüzdeki hafta içerisinde de 16-18 ya grubu çocuklarda TURKOVAC asnn etkinlii ve güvenilirliinin deerlendirilecei çalmamz balayacak. Ayn ekilde BioNTech üzerine TURKOVAC hatrlatma dozu yapacamz Faz 2 B1 çalmamz da önümüzdeki hafta itibaryla balam olacak.

Amzn acil kullanm onaynn alnmas bizim için büyük bir motivasyon. Devam eden çalmalarmzn da ksa süre içerisinde tamamlanmas ile ann etkinlik ve güvenilirliini uluslararas makalelerde yaymlam olmamz çalmamzn uluslararas düzeydeki güvenilirliini de artracaktr. Bu nedenle çalma kriterlerine uyan tüm vatandalarmz gönüllü olmak için çalma merkezlerine bekliyoruz.

Ate, TURKOVACn Faz 3 Rapel (hatrlatma) doz çalmasnn Türkiye genelinde 41 merkezde devam ettiini anmsatt.

- Onur duyduumuz, bizi heyecanlandran bir süreç oldu

Doç. Dr. Ate, yerli ve milli a TURKOVACn seri üretimine balanmasnn çok heyecan verici olduunu vurgulayarak, Türkiyede uzun dönemden sonra böyle bir ann üretilmi olmas ve bizim de Ankara ehir Hastanesi olarak dier kurumlarla birlikte bu sürecin içerisinde yer almamz bizi bilimsel anlamda da motive ediyor. Onur duyduumuz, bizi heyecanlandran bir süreç oldu. Bu, Türkiyede bundan sonra balayacak çalmalar için de bir basamak olur umudundayz. diye konutu.

TURKOVAC alarnn uygulanmasna ehir hastanelerinden balanaca anmsatlarak, Ankara ehir Hastanesinde yürütülen hazrlklarn sorulmas üzerine Ate, aktif alama sürecine girilmesi durumunda 130 a odasnn ksa sürede oluturulabileceini dile getirdi.

Doç. Dr. hsan Ate, Gelecek TURKOVAC alaryla birlikte BioNTech ve Coronovac alarmza vatandamzn daha kolay ulaabilecei düzenlemeler yapld. Ankara ehir Hastanesi ve dier kurumlarmzda çok rahat ekilde bu hizmeti vereceiz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git