17 ay sonra iyileşti!

Geçirdiği ameliyat sonrası hayatı kabusa dönen kadın 17 ay sonra sağlığına kavuştu

Haberler 04.03.2022 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan 46 yandaki Nezahat Özbayhan, geçirdii ameliyat sonras enfeksiyon kapt. Rahmi barsaklarna yapan Özbayhan, birçok doktora göründükten sonra gittii özel hastanede 17 ay sonra salna kavumann mutluluunu yaad.

AMELYAT SONRASI

Diyarbakrda yaayan 46 yandaki Nezahat Özbayhan, 1,5 yl önce bir rahatszlk yaad. Özbayhan, daha sonra ameliyat olarak tedavi gördü. Özbayhan, ameliyat sonras titreme, kusma, üüme, ba ars gibi ikayetlerle birçok hastaneye bavurdu. Gittii hiçbir doktorda sonuç alamayan Özbayhan, en son Memorial Hastanesi Kadn Hastalklar ve Doum Uzman Doç. Dr. Ali Emre Tahaoluna bavurdu. Doç. Dr. Tahaolu, enfeksiyon kapan hastann rahim ile barsann birletiini belirleyerek tedavi sürecini balatt. Özbayhan, 17 ay sonra ald tedaviler sonras salna kavutu.

KADIN HASTALIKLARI

Kadn hastalklaryla ilgili hemen hemen bütün problemlerin çözümünde kapal cerrahiyi tercih ettiklerini söyleyen Doç. Dr. Tahaolu, kadn cerrahisinde özelikle laparoskopi ve histeroskopi yöntemiyle tedavi etme yöntemini tercih ettiklerini ifade etti. Laparoskopinin karnn içindeki bir problemin kamera yardmyla tespit edilip gerekirse tedavisinin salanmas olduunu aktaran Doç. Dr. Tahaolu, sözlerine öyle devam etti:

17 AY SONRA KURTULDU

Histeroskopi dediimizde ise rahim içinde eer bir problem varsa, miyom gibi, yapklklar gibi veya daha önce geçirilmi sezaryen gibi problemlere rahim içine kamera ile girilip tespit edilip, gerekirse yine tedavisinin ayn seansla salanmas ilemleri bunlar. Kadnlarda en sk gördüümüz miyom problemleri, tüplerle ilgili, yumurtalk kistleri, rahmin baz anormallikleri, rahim içindeki baz problemler hepsi laparoskopi ve histeroskopi yöntemleriyle tedavi edilebiliyor. Bu cerrahilerin avantajlar hasta ve bizim için çok önemli. Daha az kesi yaptmz için hastalara kozmetik öneminin yannda bizim için daha hzl iyilemenin olmas. Daha az enfeksiyon riskinin olmas, daha çabuk normal hayata dönü ve iyileme sürecinin olmas nedeniyle tercih ettiimiz yöntemlerden.

DOKTORUN TEDAVS

Bir operasyon geçirdiini ve eve gittikten sonra titreme, kusma, üüme ikayetiyle ertesi gün yine doktoruna gittiini dile getiren Özbayhan, Dediler, Enfeksiyon kapmsn. 17 aydr doktor doktor geziyorum, kimse ne olduunu bilmiyor. Buraya geldim, dediler Rahmi aldrmamz lazm. lem yaptklarnda rahim ile barsan yaptn tespit ettiler. Operasyon geçirdim ve çok ükür u anda iyiyim. 4-5 doktora gittim. Her birisi bir ey dedi. Biri miyom dedi, biri kist dedi, biri rahim iirmesi dedi. En sonunda Ali hocaya geldim eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git