17 yaşına gelen ölürüm korkusu!

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki bir kırsal mahallede 17 yaşına gelen gençler, ölüm korkusu yaşıyor. Teşhis edilemeyen bir hastalık nedeniyle 38 yılda 13 kişi genç yaşta hayatını kaybetti.

Haberler 26.06.2019 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Viranehir ilçesine bal Büyük Gömülü krsal Mahallesinde yaayanlar, genç yata ölüm korkusu yayor. Tehis edilemeyen bir hastalk nedeniyle 13 kiinin genç yata hayatn kaybettii mahallede, gençlerin hayat ölüm korkusu yüzünden adeta kabusa dönüyor. Birden fenalaarak yataa düen gençler, bir daha ayaa kalkamayarak ksa sürede ölüyor. Doktorlarn da tehis edemedii hastalk nedeniyle küçük çocuklarn psikolojisi bozuluyor.

Ölecekler diye kimse kz vermiyor

38 yl önce fark edilen hastalk nedeniyle bu güne kadar 13 kii genç yata hayatn kaybetti. Mahalledeki dier aileler, genetik hastalk nedeniyle Koyuncu ailesine kz vermiyor. 17 yandan itibaren ölümlerin balad Koyuncu ailesindeki gençler, bu yüzden evlenemiyor.

çocuklarn psikolojisi bozuluyor

Mahalledeki çocuklar, abi ve ablalarnn öldüünü görünce psikolojileri bozuluyor. 17 yana geldiklerinde öleceklerini düünen çocuklar, gözyalar içinde yetkililerden yardm istiyor.

Yaklak 40 gün önce 17 yandaki olunu kaybeden Hikmet Koyuncu, yetkililerden hastaln tedavisi için yardm istedi. Bir olunu kaybettiini söyleyen Hikmet Koyuncu, küçük çocuklarnn da ölüm korkusu yaadn dile getirdi. Ailedeki gençlerin 17 yana geldikten sonra ölmeye baladn belirten Hikmet Koyuncu, Bizim ailede bir genetik hastalk var. Bir amcamz ve babamzda genetik hastalk var. 38 yldan beri bu hastalk var ve 13 kii vefat etti. Baylmak olduunda ya birinci seferde ya da ikinci seferde hayatlarn kaybediyorlar. Biz doktorlara, hastanelere gidiyoruz, tahliller yaplyor ama tahlillerde bir ey çkmyor, bir tehis koyulmuyor, bir neden bulunmuyor. 40 gün önce ben 17 yandaki olumu kaybettim. Bir iki sefer dütü, anlurfaya götürdüm, Ankaraya götürdüm. Bir tehis konulmad. 18, 19 yalarnda yeenlerim var, onlardan endie ediyoruz. Evlenme yana geldiklerinde korkuyorlar. Bu ailede bir genetik hastalk olduu için bir kz severse kz ondan endieleniyor. Genç yalarda vefat ediyorlar dedi.

38 ylda 4 bayan, 9 erkek

Genetik hastalk nedeniyle 38 ylda toplam 13 kiinin hayatn kaybettiini söyleyen Hikmet Koyuncu, Bildiimiz kadaryla 38 yl önce benim bir ablamdan balam bu ölümler. O zamanlar böyle imkanlar yoktu, kaybettik. Ondan sonra balad. 38 yl içinde 4 bayan, 9 erkek böyle vefat etmi. Benim yeenlerim askerlik yapt, vefat ettiler. Bütün Türkiyeye sesleniyoruz. Cumhurbakanmza, Salk Bakanmza sesleniyorum, derdimize çare bulsun. Bir tehis konulamyor. Doktorlar tahlilleri yaptktan sonra bizi eve yolluyor. Dier çocuklarm da kaybetmek istemiyorum. Bir daha ayn acy yaamak istemiyorum diyerek gözyalar içinde yardm istedi.

çok korkuyorum

Abisini 40 gün önce kaybeden 13 yandaki Bilal Koyuncu çok korktuunu söyleyerek, çok korkuyorum. Kardelerim 17, 18 yanda ölüyorlar. Cumhurbakanma sesleniyorum, Salk Bakanma sesleniyorum, artk bir çare bulsunlar. Ben korkuyorum, 18 yana girince diyerek gözyalarna bouldu.

Ölümden bahsedilince evdeki küçük çocuklar korkarak babalarna sarlp gözyalar döktü.

7 çocuunu kaybeden anne ve babann çaresizlii

Ayn rahatszlk nedeniyle 4 olu ile 3 kzn kaybeden Mehmet Koyuncu ise, Böyle bir ey hiç duymadk. stanbula kadar gittik. 2 tanesi stanbulda vefat etti. çaresiz kaldk artk dedi.

7 defa ayn acy yaad

Bu güne kadar 7 çocuunu kaybeden Besra Koyuncu da, Yapacak bir ey yok. Birkaç tane çocuumuz var, korkuyoruz. çimizde her zaman bir korku var eklinde konutu.

Olunu 17 yanda kaybeden Rahime Koyuncu ise, ki defa dütüklerinde üçüncüsünde ölüyorlar. Neden kaynaklandn bilmiyoruz. 17, 18 yana gelince ölüyorlar dedi.

25 yanda olunu kaybeden Fatma Koyuncu, Evlendi, askerliini yapp geldi. Sonra da öldü diye konutu.

Ayn rahatszlk nedeniyle yataa düen Lütfü Koyuncunun ise durumunun ar olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git