2 ayda 30 kalp ameliyatı

Diyarbakır'da normale dönüşle 2 ayda 30 açık kalp ameliyatı yapıldı

Haberler 30.04.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, pandemi hastanesi olarak ilan edilen Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinin normal ileyiine dönmesinin ardndan sekteye urayan operasyonlar hz kazand son 2 ayda 30 açk kalp ameliyat yapld.
Türkiyede koronavirüs vakalarnn görülmesi ile birlikte birçok ehirde olduu gibi Diyarbakrda da baz hastaneler, pandemi hastanesi ilan edildi. Pandemi hastanelerinden biri de Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi oldu. Burada yaplmas planlanan kalp ameliyatlar ise bir süre sekteye urad. Vaka saylarnn azalmas ile pandemi hastanesi olarak ilan edilen baz hastaneler de normal ileyiine döndü. Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde kalp ameliyatlar yeniden yaplmaya baland.
HASTALAR ARTIK STANBUL YA DA ANKARAYA GTMEYECEK
Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzman Prof. Dr. Celal Yavuz, hastanenin 10 yldr bölgeye hizmet verdiini hatrlatarak, Özellikle kardiyovasküler cerrahi alannda gerek travma gerek açk kalp gerek varis konusunda her türlü açk kalp cerrahi müdahaleleri yaplmaktadr. Pandemi dönemi ile birlikte hastanemizde açk kalp ameliyatlar biraz sekteye urasa da devam etmekteydi. Pandemi sonrasnda hastanemizde açk kalp ameliyatlar yaplmaktadr. Hastalar artk Ankaraya ya da stanbula gitmeye gerek duymadan hastanemizde hizmet almaya devam etmektedir. Bu da bölgemiz ve hastanemiz için büyük bir onur ve gurur kaynadr. Hastanemizde her türlü açk kalp ameliyatlarnn yaplmas, bölge insannn büyük kentlere gitmesine ve urad maddi kayplar önlemekle beraber zaman tasarrufu da salyor dedi.
DYARBAKIRDA TEK PANDEM HASTANES KALDI
Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastaneleri Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda da son 2 ay içinde 30 açk kalp ameliyat yaptklarn belirterek, Bugün özellikle kardiyovasküler cerrahi ekibimize yeni bir hocamzn da eklenmesiyle aa yukar 2 aydr balam olan ameliyatlarn sevinci ve kvanc içerisindeyiz. Bölge insanmz, stanbula veya baka büyük merkezlere gitmeden Dicle Üniversitesi Hastanesine gelerek bu hizmeti çok daha rahat, keyifli ve konforlu alabilirler diye konutu.
Öte yandan Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinin normal ileyiine dönmesinin ardndan kentte sadece Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesindeki 1 polikliniin Covid-19 hastalarna hizmet verdii belirtildi.

Ana Sayfaya Git