20 ila 65 yaş arası kod alsın

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, ücretsiz maskelerin eczanelerden temin edilmesi uygulaması kapsamında 20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşların Sağlık Bakanlığınca telefonlarına SMS kodu ulaştırılmadan eczanelere başvurmamasını istedi.

Haberler 14.04.2020 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çolak, Salk Bakanl ile Türk Eczaclar Birlii arasnda gerçekletirilen görüme neticesinde hz ve güvenilirlik gerekçesiyle ücretsiz maskelerin vatandalara eczaneler araclyla ulatrlmasna karar verildiini söyledi.

Pandemi sürecinde eczaclarn büyük rol üstlendiine, maske datmnn da onlardan birisi olduuna iaret eden çolak, Birinci basamak salk çalanlar olarak her bir meslektamz günlerdir fedakarca çalyor. dedi.

SMS KODU VE T.C. KMLK NUMARASI LE MASKE ALINABLECEK

çolak, 20 ile 65 ya arasndaki vatandalarn, T.C. kimlik numaras ve telefonlarna Salk Bakanlnca gönderilecek SMS koduyla eczanelerden maskelerini temin edebileceklerini belirterek, sözlerini öyle sürdürdü:

lk aamada her kii 5 adet maske alabilecek. Uygulamaya 10 Nisanda Ankara ve stanbulda baland. Vatandalarmza SMS kodlar gelmeye balad. çok hzl bir ekilde dier illerde de uygulama yaygnlatrlacak. Eczanelere maskeler, depolar ve ecza kooperatifleri araclyla günde 10 kutu, yani 500 adet olarak ulatrlacak. Eczanelere verilecek maske says, üretim adedine göre Salk Bakanlnca belirlenecek ve vatandaa atlacak SMS ile eczanelere gönderilen maske says orantl olacak.

çolak, eczanelerden maske temininde bulunacaklara da u çary yapt:

Her eyden önce telefonunuza mesaj gelmediyse maske talebinde bulunmak için eczanelerimize gelinmemeli. Eczanelerimizde olmas gerekenden fazla kalabaln olmas, ilaç ve salk hizmetini aksatacak ve bula riskini artracaktr. SMS koduyla birlikte eczanelerimize gelindiinde ise sosyal mesafenin korunmasna ve içerideki kii saysna göre darda beklemeye özen gösterilmelidir. Ve elbette koruyucu yöntemleri de unutmamak son derece önemli.

Ana Sayfaya Git