21 gün sonra ana kucağında

Mardin'in Nusaybin ilçesinde kalp rahatsızlığıyla dünyaya gelen, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "büyük arterlerin transpozisyonu" tanısıyla ameliyat edilen Adem Aykut tedavisinin ardından sağlığına kavuştu

Haberler 04.05.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Mardinin Nusaybin ilçesinde kalp rahatszlyla dünyaya gelen ve sevk edildii Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde büyük arterlerin transpozisyonu tansyla ameliyat edilen Adem bebek, doduktan 21 gün sonra anne kucana kavutu.

Nusaybinde inaat içisi olarak çalan Mehmet (33) ve ev hanm Rojin Aykut (27) çiftinin 3üncü çocuu olarak dünyaya gelen Adem Aykutun solunum sknts yaadn tespit eden doktorlar ileri tetkik yaplmas için sevkine karar verdi.

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine sevk edilen Adem bebek solunum cihazna baland.

Yaplan tetkiklerde kalp odacklarndan çkmas gereken damarlarn farkl yerlerden çkmas olarak da ifade edilen büyük arterlerin transpozisyonu tans konulan bebek doduktan 15 gün sonra ameliyata alnd.

Tedavinin ardndan salna kavuan Adem bebek günler sonra anne kuca ile tant.

Aykut çifti 21 gün sonra bebeklerine sarlmann ve onu koklamann mutluluunu yaad.

- Bebeimin iyileeceine inanmyordum

Anne Rojin Aykut, AA muhabirine, Kürtçe, bebeinin doduktan sonra nefes almakta güçlük çektiinin tehis edildiini söyledi.

Bebeim nefes darl çekiyor, moraryordu. çok korkmutum. Diyarbakra sevk edildik. Doktorlar burada bebeime açk kalp ameliyat yapt. diyen Aykut, bebeini kucana aldn belirtti.

Aykut, Bata bebeimin iyileeceine inanmyordum. Doktorlarn hepsi bize yardmc oldu. Bizimle ilgilendiler. Bebeim u anda iyi, sütünü içiyor. Allah herkesten raz olsun. Yetkililerden, doktorlardan ve hastaneden çok memnunuz. dedi.

- Bu tür hastalarda erken tan ve tedavi çok önemli

Bebein ameliyatn gerçekletiren çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Uzman Opr. Dr. Onur Doyurgan, bebein cerrahi müdahale ile salna kavutuunu söyledi.

Doyurgan, bebein hastanelerine getirildiinde kalbinin durduunu, morardn anlatarak, ilk müdahalenin acil serviste yapldn aktard.

Tetkiklerde kalpten çkan atardamarlarn ters olduunu tespit ettiklerini, ameliyat hazrl yaptklarn belirten Doyurgan, Ameliyat yaparak bebei salna kavuturduk. Bebein 15 günlükken ameliyatn yaptk. Bu tür hastalarda erken tan ve tedavi çok önemli. Erken müdahale edilmedii zaman bu hastalarn yaama anslar pek fazla olmuyor. diye konutu.

Doyurgan, bebein genel salk durumunun iyi olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git