3 doz aşı yapılmalı!

Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 25 milyon civarındaki 3'üncü doz aşılama oranının çok düşük olduğunu belirterek, "Omicron'dan şu anda 2 doz aşılanma ile korunmuyor. En az 3 doz aşılanmak lazım" dedi.

Haberler 03.03.2022 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-çocuk Enfeksiyon Hastalklar Bilim Dal Bakan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 3üncü doz alamann düük olduunu söyledi. Ceyhan, Uzun zamandan beri 25 milyon civarnda bir 3üncü doz alamamz var. Bu oran çok düük. Maalesef önceden 2 doz alama önemliydi; ama Omicrondan u anda 2 doz alanma ile korunmuyor. Bu açk bir ekilde gösterildi. En az 3 doz alanmak lazm. Biz zaten batan inaktif ayla balayarak ileri biraz kartrdk. çünkü görünen o ki o inaktif alar yok sayp yeniden 3 doz alama önermeye baladk insanlara. Burada ayrca insanlara yazn bu i bitecek düüncesi empoze edildii için insanlar da salgnn bitmesine birkaç ay kald diye düünüyorlar.

3 DOZ AILANMAK LAZIM

Bundan dolay alamay yeniden artrmak son derece zor. Bu güne kadar bunda a kartlar ve a kararszlarnn da etkisi çok büyüktü. Devletin yeteri kadar onlara tavr göstermemesi de etkiliydi; ama u anda o etki çok geri planda kald ve ayrca yine u anda halka olumlu olsun diye verilen mesajlar alamann geri kalmasna sebep oldu. Bunlar da resmi azlardan geldii zaman halkn üzerinde etkisi büyük oluyor. Bundan dolay yeniden o alama hzn yakalamak mümkün deil diye konutu.

Ana Sayfaya Git